10 år gamle mobbere (mariajoh)
Hjem Add

1

10 år gamle mobbere

For en helg tilbake siden var vi i bursdag til en liten gutt som fylte 10 år. Han og familien hans flyttet fra England for 5-6 år siden, og for 4 år siden skulle denne gutten starte på barneskolen. Han gledet seg veldig, men lite visste han at de neste årene skulle bli preget av mobbing.

Vi holdt kontakt med gutten og familien for å følge med på skolegangen hans, og evt hjelpe han og familien dersom det var noe skolerelaterte saker de lurte på. Etterhvert ble det stillere og stillere på skolefronten. Gutten ville hverken snakke norsk eller snakke om skolen, og senere kom det fram at han ikke trivdes så godt. Dette resulterte i skolebytte.

Helgen han fylte 10 år fikk han lego i bursdagsgave, og jeg fikk den store æren av å hjelpe han med å bygge. Da jeg spurte han hvordan det gikk på skolen svarte han litt unnvikende, før det kom fram at også på den nye skolen hadde han blitt mobbet. Han gikk ikke lenger på skolen, sa han. Han fikk nettundervisning.

Dette gjorde virkelig vondt i hjertet mitt. Han går glipp av en viktig tid i oppveksten fra barn til ungdom, alt pågrunn av 10 år gamle mobbere og en mangel på tak i skoletjenesten. Noe må gjøres. Vi ser eksempler hvor mobbing har gått så langt at selvmord virker som eneste utvei. Noe må gjøres. Ikke bare på skolen, men også i hjemmet.  • 19.11.2015 kl.19:09
    Uff, så trist å lese. Rett og slett hjerteskjærende at små barn skal gå igjennom slikt.    Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta