Svein (77) (mariajoh)
Hjem Add

1

Svein (77)

Innlegget er skrevet 00.49.

Det er på natten jeg er mest kreativ, og det jeg skal ta opp nå er ønsket til Svein på 77 år. Mange av dere har sikkert fått med dere den eldre mannens ønske via en facebookstatus. Svein bor på gamlehjem og har en form for alzheimers. Resten av familien hans bor i Bergen, og kona hans døde av kreft tidligere i høst. Dette har resultert i at Svein føler seg litt ensom, noe som ikke er rart etter tapet av kona og heller ikke når personalet på sykehjemmet ikke har tid til han. Sveins ønske er å gå på turer. Turer gjør han glad, men når personalet ikke har tid til Svein og han heller ikke får lov til å gå på tur alene blir det lite av det som gjør han glad.

Vi må faktisk ikke glemme at takket være den eldre generasjonen, så er vi der vi er den dag i dag. Derfor synes jeg det er ekstremt trist at de eldre ikke blir passet godt nok på. De er mennesker de også, og alle mennesker har behov. Når man sender familiemedlemmer til et gamlehjem regner vi med at de får den omsorgen de behøver, og ikke minst den omsorgen de har rett til. Dessverre er det ikke alltid omsorgen er der. I et av de rikeste landene i verden. Tenk dere det a! Vi er et av verdens rikeste land, men allikevel klarer vi ikke passe på våre eldre. For en skam.

Hadde jeg holdt til ved Akerselva hadde jeg gått tur med Svein hver dag. Det kan jeg love dere.

Så en oppfordring til alle i nærheten av Svein: gjør en eldre mann glad ved å ta han med på tur. Det kommer til å gi han så vanvittig mye glede! Ikke bare for turgleden, men også for at det er et bevis på at han blir hørt. Hans ønske om omsorg og hans bønn om at de eldre blir sett og hørt. • 24.11.2015 kl.15:19
  Så utrolig fint at du skriver om dette på bloggen din <3 Håper han finner noen gode turvenner :-)

  Ha en god ettermiddag og kveld! :-D NYT!  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta