03.00 (mariajoh)
Hjem Add

11

03.00

Klokka er 03.00 og jeg ligger lys våken. Jeg har så mange tanker. Jeg er så frustrert. Jeg har så mye jeg vil si men jeg klarer ikke ordlegge meg slik jeg vil! Jeg leste gjennom kommentarfeltet til tv2 angående bussen med asylsøkere som kjørte utfor veien. Det var dumt av meg å lese. For nå ligger jeg i senga søvnløs. Frustrert. Så frustrert at jeg kjenner tårene presse på. Frustrert over hvordan voksne mennesker klarer å være så hjerteløse, så skammelige. Hvorfor ser de ikke at asylsøkere er mennesker? De er mennesker akkurat som oss nordmenn, men enkelte ser det bare ikke. De omtaler asylsøkerne som "last". Hva for en usmakelig ting er det å komme med? Kommentarer som "hvordan gikk det med sjåføren?" og "hvordan gikk det med bussen?" er kommentarer som går igjen i kommentarfeltet. Hvordan går det an å bli så blåst i hodet? Hvor gikk det galt i oppveksten deres? Det er snakk om voksne mennesker som skriver dette. Mennesker som skal gå foran som et godt eksempel for den yngre generasjonen.

Jeg blir helt matt av alle nettrollene som tyter fram så fort de ser en mulighet til å komme med hatefulle ytringer. Jeg er redd for hvordan landet, hvordan samfunnet, kommer til å utvikle seg. Og det er ikke på grunn av flyktingene. Det er på grunn av deres hatefulle, nærmest fascistiske tankegang. Det er dere som bidrar til denne fremmedfrykten. En frykt vi kunne vært spart for og en frykt som ikke hadde eksistert i like stor grad, dersom dere ikke hadde hatt en så enveiskjørt tankegang.

Dere burde skamme dere. Dere burde skamme dere så jævlig og innse hva dere er i ferd med å skape. 


 

Når man forteller noen hvor negativt deres eksistens er, begynner de til slutt å tro på det selv.  • Qwerty
  19.12.2015 kl.14:35
  Greit at du vil vise at disse holdningene ikke vil bli tolerert, men å fortelle slike mennesker at de må skamme seg kommer du ingen vei med. Tvert imot vil jeg tro at du gjør dem mer sinte. Prøv på en mindre dømmende måte istedet. Sta folk vil bare motsette seg enda mer dersom du peker en dømmende finger og sier: "Skam deg!".
  19.12.2015 kl.14:41
  Qwerty: Grunnen til at jeg forteller dem at de burde skamme seg er fordi måten de legger frem meningene sine på rett og slett er usmakelig. Det er mulig å legge fram de meningene på en saklig måte, men de fleste velger å ytre de på en usmakelig og spydig måte. Det er der jeg mener de burde skamme seg. Ikke fordi de har de meningene og holdningene de har.
  Qwerty
  19.12.2015 kl.14:48
  Jeg skjønner det, men tror du noen av disse menneskene leser dette og tenker: "Herregud hun har helt rett, jeg burde skamme meg."? Tanken din er god, men du oppnår ikke ingenting ved å formulere det slik. Bortsett fra enighet og ros fra dine "egne".
  19.12.2015 kl.14:54
  Qwerty: Det er min mening, så da formulerer jeg det slik nettopp fordi jeg vil få fram hva jeg mener og det mener jeg at jeg klarer på en saklig måte. Jeg føler vi ikke kommer noen vei med disse menneskene som ytrer seg hatefult, så å slå tilbake mener jeg er verdt et forsøk. Jeg har hatt flere muntlige diskusjoner hvor jeg har sagt det samme som jeg gjør i dette innlegget her, og tro det eller ei; men det har fått de jeg har diskutert med til å tenke litt.
  Qwerty
  19.12.2015 kl.15:04
  Har vanskelig for å tro at det hadde noen virkning hvis du brukte de samme ordene som her. Men en diskusjon er annerledes enn et blogg-innlegg. Det samme gjelder en diskusjon ansikt til ansikt og en diskusjon over nettet.
  19.12.2015 kl.15:07
  Qwerty: Ja, enig. En muntlig diskusjon blir noe helt annet. I tillegg så blir ting over nett oppfattet annerledes utfra hvem som leser.
  Qwerty
  19.12.2015 kl.15:19
  :) Tror det er viktig å huske på at disse menneskene ikke er små barn, men voksne mennesker. Derfor mener jeg at skjenning, som blir brukt på barn, ikke er den beste måten å nå frem til disse menneskene. Hvis du virkelig nådde frem til noen gjennom en diskusjon, så er jeg sikker på at du ikke kjeftet på dem, men behandlet dem som voksne.
  19.12.2015 kl.15:27
  Qwerty: Jeg skjønner hva du mener, men kun fordi jeg sier "skam dere" betyr ikke det at jeg skjenner på noen. Det er fult mulig å bruke sånne uttrykk uten å behandle motparten og snakke til motparten som et barn :) Det er mye mulig du leser det og oppfatter det slik at jeg er sinna og kjefter, men det er ikke tilfellet. Jeg tror det er viktig å huske på at det ikke alltid høres slik ut i virkeligheten som det oppfattes i hodet når en leser inni seg. Slik jeg leser mitt eget innlegg så oppfatter jeg meg som rolig men bestemt, ikke at jeg kjefter og er sinna. Men dessverre kan jeg ikke noe for at det blir oppfattet anderledes av andre :)
  Qwerty
  19.12.2015 kl.15:57
  Sa aldri at du var sint, men det er en belærende tone i innlegget. Å skrive "skam dere" med store fete bokstaver, kan fort bli oppfattet som kjeft. Og andre som leser dette også oppfatte det slik, og tro at det er en god måte å bli kvitt fremmedfrykt på.
  19.12.2015 kl.16:04
  Qwerty: Skjønner det kan oppfattes feil, men det er viktig å se det fra andre sider enn kun hvordan det blir lest første gang. Jeg mener ikke at dette er en måte å bli kvitt fremmedfrykt på, for det mener jeg er umulig å få til kun ved å skrive innlegg på nett. Dersom fremmedfrykten skal kunne kvittes, må det tiltak til i det virkeligelig liv. Jeg skrev ikke dette innlegget i håp og tro om at det hjelper, men for å få utløp for min frustrasjon og for å ytre min mening om saken. Det blir akkurat som de hatefulle kommentarene og innleggene som florerer; det skaper ikke en fremmedfrykt hos andre bare av å lese hatefulle innlegg.
  Qwerty
  19.12.2015 kl.16:18
  Tja monkey see, monkey do.  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta