Tre uker i Australia (mariajoh)
Hjem Add

1

Tre uker i Australia

Australia. For et fantastisk land.

Hellu! Tenkte å dele litt fra da vi var i Australia i tre uker.

Vi dro i juni og da er det jo vinter der nede, men Australia har tre klimasoner så vi startet i Sydney og dro oppover langs østkysten og avsluttet i Cairns.

Sydney:
Da vi kom av flyet til Sydney var det utrolig deilig å endelig være framme. Vi hadde en mellomlanding på 10 timer i Dubai, og bestemte oss for å være våkne til vi kom på flyet videre nedover. På den måten klarte vi å snu døgnet med engang å unngå jetlag. Vi var tross alt våkne i over 30 t i strekk, og flyturen fra Dubai til Sydney tok 14 timer så ideen lønte seg til slutt!

Vi hadde bare tre dager i Sydney,så det gjaldt å bruke dagene godt! Vi var i botanisk hage, spiste middag på Sydney tower (en restaurant som går 360 grader rundt) og så operahuset hvor det var lysfestival den uken vi var der. Både broa og operahuset + flere bygninger hadde lysshow og det var så sykt fint! I tillegg møtte vi mange som bodde på hostellet som vi slo oss sammen med for å utforske byen. Ja! Også var vi på Bondi Beach!


Her ser det sykt deilig og chill ut men det var driiiiitkaldt hahaha

Spot X - Mojo surf

Etter tre dager i Sydney bar det videre til Spot X hvor vi skulle på surfecamp. Togturen tok 10 timer, og vi dro nordover. Det ble litt varmere, men fortsatt småkjølig. Her skulle vi være i fem dager, og det var en sykt chill atmosfære på hele campen. Sånn typisk "yolo-følelse" hahaha. Nei, det var helt fantastiske folk og et utrolig fint sted. Det eneste som var litt kjipt var at sengene våre var konstant fuktige, og den ene sengen vi brukte til å ha tingene våre på satte av en sykt ekkel lukt i klærne. Så jeg var egentlig veldig glad da den femte dagen kom og vi skulle dra hahaha. Men surfing var fantastisk moro! Og veeeeldig god trening! Det ser vanskelig ut å surfe, men alle på kurset vårt klarte å stå på brettet allerede den første timen. Og instruktørene var kjempeflinke! Også var det litt småaktiviteter som padling og kengurugolf, så vi fikk sett kenguruer også ♥
Det her var utsikten mens vi spiste frokost. Altså, WOW. Nyyyydelig!

Noosa Heads

Før vi kom hit var vi èn dag i Brisbane. Vi kom dit på kveldstid, så har ikke så mye å fortelle om den byen sånn egentlig. Jo forresten hahaha vi dreit oss litt ut på hostellet. Det var èn ukjent som sov i samme "hjørnet" som oss, og når vi kom tilbake til hostellet etter rundtur i byen så lå han i sengen sin, som var rett under Sofie. Vi lo og snakka og var litt høylytte, og synes egentlig hele greia var litt lættis. Enda mer lættis og flaut var det når Sofie og jeg hørte Veslemøy snakke med noen. Vi bare "dafuq??", også skjønte vi at han var norsk. Han som sov på samme sted som oss var norsk. Så han har jo skjønt alt vi har sagt, og vi hadde egentlig lyst til å bare gå opp i luft hahaha

Men, tilbake til Noosa Heads. Det var en laaaang busstur opp dit, men jo lenger nord vi kom jo varmere ble det. Her kunne vi faktisk gå i shorts og t-skjorter, og det ble brått sommer. Sykt deilig etter en uke med litt småkjølig vær! Nå var det bare å tane og nyte livet as. Vi skulle være der i fire dager, hvor to av dagene gikk til Fraser Island. Fraser Island er en øy hvor det er strandlinje så langt øyet kan se. Det er ingen veier der, kun strandvei så vi kjørte langs vannet hele veien. Og det var helt fantastisk. Vi så hval, hai, delfiner og piggrokker. Virkelig en opplevelsesrik tur. Vi dro med en gruppe, og på denne gruppa var det oss tre... og 10 andre fra 40+. Da vi kom til overnattingsstedet, så ut som et hotell midt i bushen (sykt fint), var det tid for disse hærra eldre å feste litt. Mens vi la oss klokka ni hahaha. Her var det ikke de unge som skulle ha hæla i taket hvertfall, men den eldre generasjonen! Så det var jo litt artig da.

Det var forresten her i Noosa de hadde den nattklubben jeg snakket om tidligere! De hadde for det meste remix av kjente sanger, men remixene var kjempebra! Og det var sykt god s. Det var også her vi kunne legge oss ned og tane for første gang.

Ned her så vi hai og piggrokker som svømte, og hval som kom opp av vannet i horisonten. Helt magisk og idyllisk.

Airlie Beach

Etter dagene i Noosa bar det enda lenger nord. Det vil si mer varme. Vi var nå på Airlie Beach. En helt sykt søt og koselig liten by. Vi sov på hostell i en dag, før vi skulle på tredagers båttur rundt Whitsundays-øyene. Whitsundays er en øygruppe med 74 forskjellige øyer. Her snorkla vi, så en svær og giftig edderkopp (iiiiih), og hadde det kos med drinks og nye folk. Har faktisk ingen bilder som egner seg herfra, Det var en kjempefin og kjempedeilig båttur. Vi var også i en slags regnskog hvor vi ble forlatt etterhvert. Vi kom ned til stranden på Whitehaven Beach, og det var syyyyykt langt å gå. Stranden var jo gigantisk??? Også blåste det kjempekaldt??? Vannet var mye varmere enn lufta liksom. Så når vi skulle gå tilbake til stranden vi hadde gått i land på klarte vi å gå oss vill? Helt sykt hvordan vi greide det, for "regnskogen" var ikke akkurat stor hahaha. Heldigvis kom vi oss tilbake til riktig sted da.


Her lå vi og slappet av på Airlie Beach Lagoon etter båtturen. Kjempedeilig og brunfargen begynte endelig å komme seg!

Cairns

Siste stopp; Cairns! Her bodde vi på et fantastisk hostell med eget basseng og egen nattklubb. Jeg var bare med ut èn gang her, men det var gøy nok det altså! Gode drinker og sykt mye folk. Det var også her vi fant ut at Norge har noe å lære når det gjelder stengetider hehe. Cairns var veldig koselig, noe større enn Noosa og Airlie. Her bestemte vi oss for å avslutte turen med bokstavelig talt fall. Vi hoppet fallskjerm! Fyyyyyy det er det sykeste noensinne. Dere vet når dere holder på å sovne, også føles det som dere faller? Sånn føltes det. I ett minutt. Det var helt absurd egentlig. Men virkelig en opplevelse alle burde ha! 

Turen begynte å gå mot slutten, og vi skulle nå ha de tre siste dagene i Dubai!

Her fikk vi hvertfall varmen vår, for å si det sånn! Vi landet klokka 05.00, og allerede da var det over 30 varmegrader. Og der kom vi da. I joggebukse og tjukke hettegensere hahaha. Klærne bare klistret seg til kroppen med engang, siden luftfuktigheten også var ganske høy. Da vi kom fram til hotellet følte vi virkelig vi var på ferie. Vi hadde booket oss inn på 5-stjernes hotell, og det var så utrolig fint og skikkelig luksus etter å ha reist rundt med tung ryggsekk i tre uker. Men det var jo såpass varmt at vi faktisk ikke kunne gå utenfor hotellets fire vegger for å utforske. Det var umulig å puste ordentlig i 40 + varmegrader og 60% luftfuktighet. I tillegg var det ramadan, så vi kunne ikke ha med oss vannflasker for å drikke da det ikke var lov å drikke eller spise offentlig. Så vi dro til Dubai Mall for å shoppe litt. På kvelden dro Veslemøy og Sofie for å se på fonteneshowet, mens jeg ble igjen på hotellet og så på film og bestilte roomservice. Jeg var helt gåen og ville slappe av litt, så da var det jo greit å dele seg. 

Dag 2 var det tid for å ta siste innspurt på taningen. Det var takbasseng med utsikt over byen, og fortsatt altfor varmt. Men det skulle ikke stoppe oss hahaha. Vi la oss ned, klare for å bli brune. Etter 20 min hadde jeg allerede fått skille og innså hvor sterk sola faktisk var. Tror vi smørte oss med solkrem hvert 10. minutt ettersom alt bare rant av omtrent med engang. I tillegg måtte vi kjøle oss ned hele tiden. Har aldri opplevd en så sterk sol før, men brunfargen kom jo da hahaha. Før middag booket vi en squashhall for å være litt i aktivitet. Det var også her jeg opplevde min første matkoma. Frokosten var jo helt nydelig, og alt var laget fra bunnen av. Til og med yoghurten var hjemmelaget. Seff spiste jeg uten å kjenne etter, og da jeg stoppet og spise ble jeg sykt kvalm og helt sinnsykt svimmel. Følte jeg skulle besvime og maten i magen bare este hahahah det var faktisk helt jævlig. Måtte bare gå å legge meg :( 
Jeg har også en video som jeg tenkte å dele med dere, men vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det enda.. Skal dele den med dere når jeg har fått fikset det, hvertfall!

   • 18.01.2017 kl.14:48
    Så moro! Kjempe flotte bilder :D    Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta