Hva er det viktigste i livet? (mariajoh)
Hjem Add

5

Hva er det viktigste i livet?

Det finnes det ingen fasitsvar på. Det som er viktig for meg, er kanskje ikke like viktig for deg. For noen så er penger det viktigste. For andre er familie og venner det viktigste. Men jeg mener at det å oppleve og virkelig leve i nuet er viktigst. Jeg synes selvfølgelig familie og venner også er viktig, men jeg ser litt større på det. For å kunne vokse og få erfaringer mener jeg det er viktig å utfordre seg selv, ta sjanser og "gi litt faen".

Har du lyst til å reise en plass og har muligheten? GJØR DET. Det er nå du har muligheten til det, og du kommer til å angre hvis du lar muligheten gå fra deg. Det er så utrolig viktig å komme seg bort. Om det så er å flytte to timer unna hjemstedet ditt. Om det så er å dra til andre siden av verden. Om det så er å dra jorda rundt. Kom deg bort. Få nye inntrykk! Skap nye relasjoner, nye minner, nye erfaringer og ikke minst; ny lærdom. Du vokser på en helt annen måte. Du vokser mentalt, psyken din forandrer seg. Du blir mer selvstendig, får et større innblikk i den verden som finnes utenfor huset fire vegger. Og det er viktig! Jeg synes det er spennende å bli kjent med nye mennesker som har noe å fortelle. Som kan dele minnene sine med meg, som kan dele kunnskap med meg. Når jeg flytter tilbake til hjemstedet mitt om 20+ år og møter gamle bekjente, da vil jeg høre om hvordan de siste 20 årene har vært. Hva har dere gjort? Hva har dere opplevd? Jeg vil ikke høre "nei, jeg har vært her de siste 20 årene. Har ikke skjedd noe spesielt, men har det fint!" Jeg vil ikke høre at de har levd i det samme mønsteret siden de var 20 år gamle. Til syvende og sist så er det viktigste å ha det bra, men å ikke ha opplevd noe? Ikke fått nye inntrykk? Ny kunnskap? Det er en hel verden der ute, og mange av oss er så heldige at vi kan dra ut og møte nye kulturer. HVORFOR ikke gripe muligheten? HVORFOR bli hjemme der det er trygt og godt? Feigt, mener jeg. Feigt å ikke tørre å komme seg ut av komfortsonen. Ja, det er dritskummelt men du sitter igjen med så mye! Du trenger ikke nødvendigvis dra til Australia eller Cuba. Det går fint an å oppleve ting og utvide horisonten her i Norge også. Den eneste begrensingen er deg. Selv små ting er med på å utgjøre noe stort. Lær deg å male. Dra på kunstutstillinger. Se en opera. En teaterforestilling. Mulighetene er uendelige. Og du som person får muligheten til å tilegne deg ny kunnskap. Til å utvikle deg.

Jeg vil møte mennesker som kan mette meg med kunnskap. Mennesker som er bereist. Mennesker som har turt å "gi litt faen", og som kan fortelle meg spennende historier. Historier om hvordan kulturen i Afrika er. Historier om hvordan naturen er i Sør-Amerika. Historier om gjestfriheten til Australierne. Eller bare gleden de finner i å lese bøker. Gleden de finner i å male et maleri. Gleden de finner i å lage mat. Jeg vil høre alt, og jeg vil lære alt.  • 28.03.2017 kl.19:00
  Ditto! Akkurat slik jeg ser det også! Det å reise og det å bo i andre land er så unikt og viktig!!
  28.03.2017 kl.19:23
  Flott innlegg!
  28.03.2017 kl.20:38
  Victoria Larsen: Tusen takk :)
  Fotokjerringa
  28.03.2017 kl.20:09
  Det er iallefall uendelige muligheter til å oppleve noe nytt og anderledes for de som ønsker det:-). Så skal man kanskje huske på at det ikke nødvendigvis er toppen av lykke for alle :-).
  28.03.2017 kl.20:38
  Fotokjerringa: Det er helt sant! :)  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta