mariajoh - hits
Hjem Add

2

Jeg er lei.  Jeg er sliten.  Sliten av å ikke vite hva jeg vil.  Og det gjør meg trist.  Trist og stressa. Og jeg føler alle rundt meg har funnet ut av livet sitt.  Av fremtiden sin. De gifter seg.  Får barn.  Kjøper hus.  Har fast jobb.  Mens her sitter jeg. Irriterer meg over at vennene mine er så sabla voksne. 21 men føles som 40.  Hva er greia med det? Og jeg er helt rådvill med alt for mange tanker.  Alt for mange usikkerheter.  Og jeg føler meg ubrukelig.  Men det er lov å være rådvill.  Det er lov å være lei. Det er lov å være sliten.  Og det er så fort å glemme!  I dette samfunnet av perfekte instragrambilder, lag på lag med sminke, operasjoner og inngrep for å rette på den lille skavanken som gjør nesa skeiv, så er det fort å glemme at alle sliter med sitt.  Det er ingen som har et problemfritt liv.

For vet du hva?  Det å være sliten, lei og trist er lov. Vi er det alle, men vi velger å holde fasade som igjen ? gjør oss sliten og lei. Men dere; det gjør oss ikke noe svakere å vise at vi er utslitt. At vi har en dårlig dag.  Det er det som gjør oss menneskelige.

Og det er noe av det vakreste som finnes.

 • 5

  Det finnes det ingen fasitsvar på. Det som er viktig for meg, er kanskje ikke like viktig for deg. For noen så er penger det viktigste. For andre er familie og venner det viktigste. Men jeg mener at det å oppleve og virkelig leve i nuet er viktigst. Jeg synes selvfølgelig familie og venner også er viktig, men jeg ser litt større på det. For å kunne vokse og få erfaringer mener jeg det er viktig å utfordre seg selv, ta sjanser og "gi litt faen".

  Har du lyst til å reise en plass og har muligheten? GJØR DET. Det er nå du har muligheten til det, og du kommer til å angre hvis du lar muligheten gå fra deg. Det er så utrolig viktig å komme seg bort. Om det så er å flytte to timer unna hjemstedet ditt. Om det så er å dra til andre siden av verden. Om det så er å dra jorda rundt. Kom deg bort. Få nye inntrykk! Skap nye relasjoner, nye minner, nye erfaringer og ikke minst; ny lærdom. Du vokser på en helt annen måte. Du vokser mentalt, psyken din forandrer seg. Du blir mer selvstendig, får et større innblikk i den verden som finnes utenfor huset fire vegger. Og det er viktig! Jeg synes det er spennende å bli kjent med nye mennesker som har noe å fortelle. Som kan dele minnene sine med meg, som kan dele kunnskap med meg. Når jeg flytter tilbake til hjemstedet mitt om 20+ år og møter gamle bekjente, da vil jeg høre om hvordan de siste 20 årene har vært. Hva har dere gjort? Hva har dere opplevd? Jeg vil ikke høre "nei, jeg har vært her de siste 20 årene. Har ikke skjedd noe spesielt, men har det fint!" Jeg vil ikke høre at de har levd i det samme mønsteret siden de var 20 år gamle. Til syvende og sist så er det viktigste å ha det bra, men å ikke ha opplevd noe? Ikke fått nye inntrykk? Ny kunnskap? Det er en hel verden der ute, og mange av oss er så heldige at vi kan dra ut og møte nye kulturer. HVORFOR ikke gripe muligheten? HVORFOR bli hjemme der det er trygt og godt? Feigt, mener jeg. Feigt å ikke tørre å komme seg ut av komfortsonen. Ja, det er dritskummelt men du sitter igjen med så mye! Du trenger ikke nødvendigvis dra til Australia eller Cuba. Det går fint an å oppleve ting og utvide horisonten her i Norge også. Den eneste begrensingen er deg. Selv små ting er med på å utgjøre noe stort. Lær deg å male. Dra på kunstutstillinger. Se en opera. En teaterforestilling. Mulighetene er uendelige. Og du som person får muligheten til å tilegne deg ny kunnskap. Til å utvikle deg.

  Jeg vil møte mennesker som kan mette meg med kunnskap. Mennesker som er bereist. Mennesker som har turt å "gi litt faen", og som kan fortelle meg spennende historier. Historier om hvordan kulturen i Afrika er. Historier om hvordan naturen er i Sør-Amerika. Historier om gjestfriheten til Australierne. Eller bare gleden de finner i å lese bøker. Gleden de finner i å male et maleri. Gleden de finner i å lage mat. Jeg vil høre alt, og jeg vil lære alt. 

 • 7

  Hello alle sammen

  Har dere en fin dag? Hope so! Jeg har det hvertfall fint, med strrrrålende sol og 11 varmis ute. Det er digg! Nå har det seg sånn at jeg egentlig har noen eksamensoppgaver jeg må gjøre (ja, det er de samme oppgavene jeg snakket om tidligere #treiga), men alt annet er mer spennende?? Why?? Hvorfor kan ikke oppgavejobbing være morsomt det også?? Over til noe helt annet; Jeg var på trening i går ;) kom meg over dørterskelen (heter det dørterskel??) Det var deilig! #mestringsfølelse. Ikke fult så deilig i dag hehe. Kan løfte armene sånn halvveis opp? Disse tynne bettispagetti-armene har ikke vært plaget med trening, for å si det slik! Men nå blir det andre boller i ovnen! Har laget en solid treningsplan med mah boy, så til helgen meldes det om gangsperre.

  Dette bildet var fra en annen fin vårdag. Elsker skinnjakka, så gleder meg sick til å begynne å bruke den igjen! Må forresten bare påpeke #highlighteronfleek :P

  Jaja, et random innlegg fra ei random jente??? Hehe, la gå.

  Håper dere får en fin dag!

 • 1

  Wow. Hvor skal jeg starte? Tusen takk, alle sammen ♥ Tusen takk for fine ord! De betyr mer enn dere aner, og etter å ha åpnet meg om noe så personlig er det godt å vite at dere forstår og støtter meg. Jeg er nesten målløs, og det er ikke ofte det skjer skal jeg si dere! Så igjen- tusen takk ♥

  Vårværet er endelig her. Sola stråler, endene plasker i vannet nedenfor brygga her og det blir sakte men sikkert varmere i lufta. Det er deilig! Det kommer til ikke til å skje så mye spennende i dag siden jeg må jobbe med eksamen (blæh), men tenkte å anbefale en film for dere! I går var vi nemlig på kino og så Patriots Day. Det er en film som handler om bombingen som fant sted under Boston Maraton. FOR en film. Den var utrolig bra laget, følte meg helt tom innvendig når den var ferdig. Der følger man hele hendelsesforløpet fra start til slutt, og det er klipp fra virkeligheten også som de har flettet inn i filmen. Nei, virkelig bra altså. Den burde dere se :)

  Legger ved traileren så dere kan se den her!

  KJXqh2rDehg


  Nå skal jeg drag my ass over å begynne med eksamensjobbingen. #goodgirl #skolelys #Apåeksamen

  Håper dere får en fin lørdag ♥

 • 2

  Jeg har vært veldig usikker på om jeg skal dele dette innlegget med dere eller ikke, for det er sikkert noen som kommer til å påpeke at en ikke skal selvdiagnostisere seg selv, men for meg er dette reelt. For dette er sånn jeg føler det. Og jeg føler det så intenst.

  Hva gjør du når presset blir for stort? Når hjernen jobber så hardt at den stopper opp? Når du kjenner tårene presse på, hva gjør du da? Jeg gikk. Jeg gikk selv om hver eneste nerve i kroppen ba meg løpe. Jeg skulle trene i dag. Da jeg kom inn døra og så at det var mange mennesker der stoppet det opp. Jeg klarte ikke mer. Jeg ble så sykt stresset og uvel, og hjernen min bare "løp, Maria. Kom deg til helvete vekk". Og det endte med at jeg satt i bilen i over en time. Helt alene. Stresset og opprørt. Hvorfor kan jeg ikke bare takle det? Jeg har angst. Jeg har angst for å bli alvorlig syk. Angst for at en av mine nærmeste blir alvorlig syke. Angst for at de går ut døren og aldri kommer tilbake igjen. Angst for å være blant folk hvor jeg føler jeg prestere for å ikke bli dømt, og Gud forby om jeg driter meg ut. Det dummeste av alt? Det er jo kun i  hodet mitt. Og det vet jeg. Det er ingen i rommet som tenker "hahaha nå dreit hun seg ut. Ventet bare på det!". Men jeg føler jeg må være perfekt, gjøre et usedvanlig godt inntrykk. Nå tenker dere sikkert "lol alle er redd for å bli alvorlig syke. Alle vil selvfølgelig prestere bra." Greia er det at jeg tenker på det hele tiden. Jeg tenker så mye på det at jeg blir stressa for ingenting. Jeg tenker så mye og ofte på det at jeg blir helt utmattet. Hele meg blir urolig, og jeg får en klump i  magen som aldri går bort. Når typen skal ut å kjøre, eller gjøre noe uten meg, så blir jeg redd. Jeg får det stadig for meg at han kommer til å krasje og dø. Jeg har hjertet i halsen og får bilder i hodet mitt hvor han krasjer. Eller bilder hvor han ligger i bilvraket med livstruende skader. Helt til han kommer tilbake og jeg ser alt har gått fint. Og det er jo kjempeteit? Jeg mener, jeg vet jo det kommer til å gå fint. Jeg vet også at jeg ikke har en livstruende sykdom når jeg får vondt i magen. Eller vondt i armen. "Herregud. Nå skjer det. Nå får jeg hjerteinfarkt i en alder av 20 år. Brace yourself Maria." Eller når jeg får vondt i beinet. "Shit as nå har jeg fått blodpropp i leggen." Altså wtf. Og dette er ikke noe som er i tankene mine i et par minutter. De kan være der i flere timer. Og da tar de over hjernen min. Slitsomt. Det er så sykt slitsom å gå rundt å være engstelig over halvparten av dagen for alt som kan gå galt, men som mest sannsynlig ikke gjør det. Jeg kan begynne å gråte og bli nærmest hysterisk når typen tuller når han går ned trappa. Han kan jo tross alt falle og dø. Det er sånn jeg tenker. Jeg stuper heller aldri kråke. Hvorfor? Fordi jeg er redd for å brekke nakken. Og det her er sikkert tanker alle har eller har hatt, greia er bare at jeg tar helt av. Hele meg bare... blir et stort kaos. Og jeg blir livredd. 

  Det å blottlegge seg på denne måten er vanskelig. Men noen ganger er det lettere å bare dele enn å snakke. Og det er viktig å få frem at angst; det er nok vanligere enn mange tror. Vi er ikke alene om dette ♥

 • 3

  Hey gurls! Gratulerer med kvinnedagen a!

  Er det ikke deilig, og egentlig på sin plass, at vi har en dag hvor vi skal hylle det kvinnelige kjønn etter en hel og langvarig historie med undertrykkelse? Og det finnes jo faktisk kvinneundertrykkelse den dag i dag også. Men vet dere hva? Vi kvinner er tha bomb. Vi kan få til akkurat det vi vil! Vil du bli snekker? Kanskje du vil bli ingeniør? Kjør på! You do you! Det er ikke noe som heter "gutteting" og "jenteting". Jenter kan gjøre absolutt hva de vil, akkurat det samme som gutter. Så jenter: fuck kjønnsroller og diskriminering! Girls stay united!

  Love you all! *mic drops* haha lol

 • 6

  Altså. Hvor skal jeg starte? Jeg blir så utrolig frustrert. Russetiden as. Gøy og fett og alt, men HALLO. Russetiden tar jo helt av. Her i Norge sitter det mennesker på gata, familier som såvidt får endene til å møtes grunnet dårlig råd. Mange har tydd til vips og fått hjelp for å få hverdagen til å gå rundt, og de er evig takknemlige for hver eneste krone de får. For for dem? For dem betyr det en ny dag med mat på bordet. En ny dag hvor sønnen kan fortsette på fotballaget. En ny dag hvor datteren kan fortsette med ballettdansingen. En ny dag hvor livet fortsetter litt bedre enn før. Og takk Gud for at det finnes snille og gode mennesker som velger å vipse over en slant. Men så har vi disse klysete russebussmedlemmene. Beklager ass. Jeg skjønner det er jævlig kjipt at bussen deres ikke kan rulle men å be folket om å "vær så snill og gi oss penger :( russetiden vår er ødelagt :( bussen går ikke :(" er direkte flaut. Det som kanskje er flauere er at de faktisk får tusener på tusener for at russetiden deres skal bli reddet. Russetiden er noe som foregår i én måned. Familiene som ber om penger, de gjør det med skam. Skam for at de må vise Norge at de ikke har råd til det mest grunnleggende. Mens russen? De gjør det med glede. Alt for at bussen kan fungere igjen, ikke sant? I tillegg har de lagt i alt fra 50 000 til 100 000, HVER. Men allikevel har de verdighet til å spørre om MER penger? Kun fordi de var dumme nok til å ikke sjekke at bussen var i den standen de ble fortalt, og derfor fikk de problemer? "Bussen hadde mange flere feil enn oppgitt :(" Ja, så ta en gjennomsjekk av bussen før dere er dumme nok til å kjøpe den da? Ærlig talt. "Flaut" er ikke et ord som dekker dette nok engang. Russetiden er faktisk ikke så utrolig viktig. Dere har det så bra at dere kan spørre om penger til å fikse en buss, slik at russetiden blir reddet og dere kan bruke enda flere tusener på alkohol og dritt. Det jeg synes er mest kvalmt her er de som bare "å stakkars :( vi har lyst til å hjelpe dere, her er 10 000." Ta heller og gi de til veldedighet. Vips de 10 000 til stakkars familier som trenger hjelp for å kunne leve. For å kunne fø barna sine. Ikke til noen "stakkars" bussruss som strengt tatt ikke trenger pengene.

  Og dessuten - bussruss som må tigge etter penger for å få bussen i gang, er dere egentlig rike nok til å ha buss??? ;)

 • 2

  Mange av dere har sikkert hørt om appen hvor nakenbilder av tusenvis av jenter florerer? Denne saken har vært stor i media den siste tiden, og mange har tanker om dette. Her har kommentarfeltet til blant annet de store avisene som VG og Dagbladet. Spesielt VG er kjent for å ha et kommentarfelt med et ufyselig knippe av stygge, ekle og skammelige kommentarer, og det var intet unntak denne gang. "Det er jentene sin feil", "hadde de ikke vært oppmerksomhetssyke hadde dette aldri skjedd". Altså, hallo? Å ha egne meninger er selvfølgelig helt greit og det å ytre meningene sine er også helt ok så lenge man er saklig, men når man begynner å legge skylden over på ofrene når de har blitt utsatt for et overgrep, for det er det det er, er virkelig IKKE ok. Da jeg så VG hadde delt saken sa jeg til meg selv "Maria, nå skal du ikke lese i kommentarfeltet. Bla videre." fordi jeg visste det kom til å være mange stygge og unødvendige kommentarer. Det jeg blir mest frustrert over er å se mennesker fra 40 år og oppover som kommer med disse kommentarene. Beklager, men dette her har dere faktisk ikke greie på. Dere er ikke unge den dag i dag, og det å uttale seg om en generasjon og en tid som dere selv ikke er en direkte del av; det viser uvitenhet. Ja, det er dumt å sende nakenbilder. Ja, det er uvettig. Men mange av bildene som er tatt av disse jentene ble gjort mens de sov. Er det jentenes feil? Nei. Fortjener de å bli hengt ut? Nei. Mange av bildene er også tatt av jentene selv, og mange av bildene er sendt til kjæresten deres som de stolte fult og helt på. De kunne ikke vite at han kom til å sende bildet videre flere år etter. Er det jentenes feil? Nei. Fortjener de å bli hengt ut? Nei. Alt er faktisk ikke svart/hvitt. En er nødt til å se flere sider av en sak! Å påstå at det kun er jentenes feil viser hvor lite kunnskap du har når det gjelder internett og sosiale mediers makt. Den makten, den er stor. Og det å si at dette ikke hadde skjedd dersom jentene ikke hadde vært så oppmerksomhetssyke støtter bare oppunder deres uvitenhet. Ikke alle jenter er så oppmerksomhetssyke at de sender nakenbilder til Gud og hvermann. Ja de finnes, men vær så snill og ikke dra alle under én kam. Ærlig talt.

  Den eldre generasjonen er helt utrolig i kommentarfeltene. Jeg husker at jeg lærte av min mor at "har du ikke noe fint å si, så sier du det ikke." Men her sitter de eldre da. Lirer av seg med både det ene og det andre. Men det gjør vel ikke noe, for bak tastaturet er det trygt! Her kan du være så kvalm, spydig og umenneskelig som du bare vil! Og vet du hva? Jeg må nesten takke dere. Takk, for at dere viser oss yngre hvordan vi IKKE skal gjøre det. Takk, for at dere viser oss at vi kan gjøre det bedre enn dere. Og takk mamma, for at navnet ditt ikke er å se i kommentarfeltene etterfulgt av en smakløs og umenneskelig kommentar.

 • 1

  Australia. For et fantastisk land.

  Hellu! Tenkte å dele litt fra da vi var i Australia i tre uker.

  Vi dro i juni og da er det jo vinter der nede, men Australia har tre klimasoner så vi startet i Sydney og dro oppover langs østkysten og avsluttet i Cairns.

  Sydney:
  Da vi kom av flyet til Sydney var det utrolig deilig å endelig være framme. Vi hadde en mellomlanding på 10 timer i Dubai, og bestemte oss for å være våkne til vi kom på flyet videre nedover. På den måten klarte vi å snu døgnet med engang å unngå jetlag. Vi var tross alt våkne i over 30 t i strekk, og flyturen fra Dubai til Sydney tok 14 timer så ideen lønte seg til slutt!

  Vi hadde bare tre dager i Sydney,så det gjaldt å bruke dagene godt! Vi var i botanisk hage, spiste middag på Sydney tower (en restaurant som går 360 grader rundt) og så operahuset hvor det var lysfestival den uken vi var der. Både broa og operahuset + flere bygninger hadde lysshow og det var så sykt fint! I tillegg møtte vi mange som bodde på hostellet som vi slo oss sammen med for å utforske byen. Ja! Også var vi på Bondi Beach!


  Her ser det sykt deilig og chill ut men det var driiiiitkaldt hahaha

  Spot X - Mojo surf

  Etter tre dager i Sydney bar det videre til Spot X hvor vi skulle på surfecamp. Togturen tok 10 timer, og vi dro nordover. Det ble litt varmere, men fortsatt småkjølig. Her skulle vi være i fem dager, og det var en sykt chill atmosfære på hele campen. Sånn typisk "yolo-følelse" hahaha. Nei, det var helt fantastiske folk og et utrolig fint sted. Det eneste som var litt kjipt var at sengene våre var konstant fuktige, og den ene sengen vi brukte til å ha tingene våre på satte av en sykt ekkel lukt i klærne. Så jeg var egentlig veldig glad da den femte dagen kom og vi skulle dra hahaha. Men surfing var fantastisk moro! Og veeeeldig god trening! Det ser vanskelig ut å surfe, men alle på kurset vårt klarte å stå på brettet allerede den første timen. Og instruktørene var kjempeflinke! Også var det litt småaktiviteter som padling og kengurugolf, så vi fikk sett kenguruer også ♥
  Det her var utsikten mens vi spiste frokost. Altså, WOW. Nyyyydelig!

  Noosa Heads

  Før vi kom hit var vi èn dag i Brisbane. Vi kom dit på kveldstid, så har ikke så mye å fortelle om den byen sånn egentlig. Jo forresten hahaha vi dreit oss litt ut på hostellet. Det var èn ukjent som sov i samme "hjørnet" som oss, og når vi kom tilbake til hostellet etter rundtur i byen så lå han i sengen sin, som var rett under Sofie. Vi lo og snakka og var litt høylytte, og synes egentlig hele greia var litt lættis. Enda mer lættis og flaut var det når Sofie og jeg hørte Veslemøy snakke med noen. Vi bare "dafuq??", også skjønte vi at han var norsk. Han som sov på samme sted som oss var norsk. Så han har jo skjønt alt vi har sagt, og vi hadde egentlig lyst til å bare gå opp i luft hahaha

  Men, tilbake til Noosa Heads. Det var en laaaang busstur opp dit, men jo lenger nord vi kom jo varmere ble det. Her kunne vi faktisk gå i shorts og t-skjorter, og det ble brått sommer. Sykt deilig etter en uke med litt småkjølig vær! Nå var det bare å tane og nyte livet as. Vi skulle være der i fire dager, hvor to av dagene gikk til Fraser Island. Fraser Island er en øy hvor det er strandlinje så langt øyet kan se. Det er ingen veier der, kun strandvei så vi kjørte langs vannet hele veien. Og det var helt fantastisk. Vi så hval, hai, delfiner og piggrokker. Virkelig en opplevelsesrik tur. Vi dro med en gruppe, og på denne gruppa var det oss tre... og 10 andre fra 40+. Da vi kom til overnattingsstedet, så ut som et hotell midt i bushen (sykt fint), var det tid for disse hærra eldre å feste litt. Mens vi la oss klokka ni hahaha. Her var det ikke de unge som skulle ha hæla i taket hvertfall, men den eldre generasjonen! Så det var jo litt artig da.

  Det var forresten her i Noosa de hadde den nattklubben jeg snakket om tidligere! De hadde for det meste remix av kjente sanger, men remixene var kjempebra! Og det var sykt god s. Det var også her vi kunne legge oss ned og tane for første gang.

  Ned her så vi hai og piggrokker som svømte, og hval som kom opp av vannet i horisonten. Helt magisk og idyllisk.

  Airlie Beach

  Etter dagene i Noosa bar det enda lenger nord. Det vil si mer varme. Vi var nå på Airlie Beach. En helt sykt søt og koselig liten by. Vi sov på hostell i en dag, før vi skulle på tredagers båttur rundt Whitsundays-øyene. Whitsundays er en øygruppe med 74 forskjellige øyer. Her snorkla vi, så en svær og giftig edderkopp (iiiiih), og hadde det kos med drinks og nye folk. Har faktisk ingen bilder som egner seg herfra, Det var en kjempefin og kjempedeilig båttur. Vi var også i en slags regnskog hvor vi ble forlatt etterhvert. Vi kom ned til stranden på Whitehaven Beach, og det var syyyyykt langt å gå. Stranden var jo gigantisk??? Også blåste det kjempekaldt??? Vannet var mye varmere enn lufta liksom. Så når vi skulle gå tilbake til stranden vi hadde gått i land på klarte vi å gå oss vill? Helt sykt hvordan vi greide det, for "regnskogen" var ikke akkurat stor hahaha. Heldigvis kom vi oss tilbake til riktig sted da.


  Her lå vi og slappet av på Airlie Beach Lagoon etter båtturen. Kjempedeilig og brunfargen begynte endelig å komme seg!

  Cairns

  Siste stopp; Cairns! Her bodde vi på et fantastisk hostell med eget basseng og egen nattklubb. Jeg var bare med ut èn gang her, men det var gøy nok det altså! Gode drinker og sykt mye folk. Det var også her vi fant ut at Norge har noe å lære når det gjelder stengetider hehe. Cairns var veldig koselig, noe større enn Noosa og Airlie. Her bestemte vi oss for å avslutte turen med bokstavelig talt fall. Vi hoppet fallskjerm! Fyyyyyy det er det sykeste noensinne. Dere vet når dere holder på å sovne, også føles det som dere faller? Sånn føltes det. I ett minutt. Det var helt absurd egentlig. Men virkelig en opplevelse alle burde ha!   

  Turen begynte å gå mot slutten, og vi skulle nå ha de tre siste dagene i Dubai!

  Her fikk vi hvertfall varmen vår, for å si det sånn! Vi landet klokka 05.00, og allerede da var det over 30 varmegrader. Og der kom vi da. I joggebukse og tjukke hettegensere hahaha. Klærne bare klistret seg til kroppen med engang, siden luftfuktigheten også var ganske høy. Da vi kom fram til hotellet følte vi virkelig vi var på ferie. Vi hadde booket oss inn på 5-stjernes hotell, og det var så utrolig fint og skikkelig luksus etter å ha reist rundt med tung ryggsekk i tre uker. Men det var jo såpass varmt at vi faktisk ikke kunne gå utenfor hotellets fire vegger for å utforske. Det var umulig å puste ordentlig i 40 + varmegrader og 60% luftfuktighet. I tillegg var det ramadan, så vi kunne ikke ha med oss vannflasker for å drikke da det ikke var lov å drikke eller spise offentlig. Så vi dro til Dubai Mall for å shoppe litt. På kvelden dro Veslemøy og Sofie for å se på fonteneshowet, mens jeg ble igjen på hotellet og så på film og bestilte roomservice. Jeg var helt gåen og ville slappe av litt, så da var det jo greit å dele seg. 

  Dag 2 var det tid for å ta siste innspurt på taningen. Det var takbasseng med utsikt over byen, og fortsatt altfor varmt. Men det skulle ikke stoppe oss hahaha. Vi la oss ned, klare for å bli brune. Etter 20 min hadde jeg allerede fått skille og innså hvor sterk sola faktisk var. Tror vi smørte oss med solkrem hvert 10. minutt ettersom alt bare rant av omtrent med engang. I tillegg måtte vi kjøle oss ned hele tiden. Har aldri opplevd en så sterk sol før, men brunfargen kom jo da hahaha. Før middag booket vi en squashhall for å være litt i aktivitet. Det var også her jeg opplevde min første matkoma. Frokosten var jo helt nydelig, og alt var laget fra bunnen av. Til og med yoghurten var hjemmelaget. Seff spiste jeg uten å kjenne etter, og da jeg stoppet og spise ble jeg sykt kvalm og helt sinnsykt svimmel. Følte jeg skulle besvime og maten i magen bare este hahahah det var faktisk helt jævlig. Måtte bare gå å legge meg :(   
  Jeg har også en video som jeg tenkte å dele med dere, men vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det enda.. Skal dele den med dere når jeg har fått fikset det, hvertfall!

   

 • 6

  Beklager for null blogging den siste... uken? Har ikke skjedd så mye, faktisk ingen ting så har liksom ikke tenkt så mye på å blogge.

  Har dere noen gang fått følelsen av å ikke eksistere? Dere sitter å ser på tv eller leser blogger, også plutselig kommer en følelse av at du egentlig ikke eksisterer? Alt virker så absurd og rart. Hva er meningen med at vi er her på jorda? Hvorfor er vi her? Det er kjemperart å tenke på. Er alt egentlig bare en drøm? Hvordan i alle dager fungerer kroppen vår? Hvordan har den blitt bygd opp? Spørsmål om menneskehetens eksistens er bare helt høl i huet, sånn egentlig. Vi kommer jo aldri til å få noe svar, men allikevel dukker disse spørsmålene opp og overvelder hjernen med masse kompliserte og... forvirrende spørsmål. Kommer vi til å få svar på spørsmålene når vi dør? En annen ting som også er rart å tenke på er alle de forskjellige menneskene. F.eks når vi er på butikken, så gjør jo alle det samme. Vi handler og går rundt på samme sted, men med engang vi er ferdig med å handle så går alle til sitt. Alle har forskjellige liv, forskjellige minner, forskjellig lukt i huset... Og det er så rart! Mens du sitter å leser dette, så har kanskje naboen din en opphetet krangel med familien sin? Eller kanskje nabobarnet i det andre huset sitter på rommet sitt og gråter? Noen elsker med hverandre? Andre sliter med å se lyset i enden av tunnelen? Ingen er like, og hvordan i alle dager har det seg sånn at over 7 milliarder mennesker er ulike? Det er 7 milliarder forskjellig DNA, utseende, personlighet.. Om det virkelig er en Gud som har sørget for alt dette, da er han pokker meg one mighty creative soul. Ah blir helt tullerusk av å tenke på sånt. Skjønner godt at det faktisk finnes de som har blitt gale av å tenke på verden og menneskets eksistens. Altså dafuq? Noe som også er helt dafuq er jo hvordan valgene våre påvirker fremtiden vår? Eller hvordan opplevelser tidligere i livet har ført deg dit du er nå. 


  Det her er også dafuq.

 • 5

  Jeg har alltid synes jeg har vært for tynn. Noen dager tenker jeg ikke så mye over det, mens andre dager tenker jeg veldig mye på det. Jeg har alltid slitt med å gå opp i vekt, og jeg har alltid vært tynn. Forbrenningen min er skyhøy, og jeg er takknemlig for det, men jeg kunne ønske den ikke var så høy som den er. Derfor har jeg satt meg et viktig mål for 2017, ja et nyttårsforsett om du vil. Jeg SKAL gå opp i vekt. Jeg skal gå såpass opp i vekt at jeg trives bedre med kroppen min. Slik jeg føler meg, føler jeg meg som en 20-åring i en kropp som tilhører en 15-åring. Og det er ikke sånn jeg ønsker å føle meg. Jeg ønsker å se ut som en voksen kvinne, og ikke et barn. Jeg skal begynne å spise oftere og mer regelmessig, og jeg skal også begynne å trene oftere enn jeg gjør per i dag.

  Det å være tynn er nemlig ikke barebare. Å få kommentarer på hvor tynn jeg er, at jeg må gå opp i vekt og at jeg må spise mer... Altså, ja hallo jeg vet det. Det blir det samme som å si til en overvektig at han/hun må slanke seg, spise mindre osv. Vi vet det veldig godt, og det hjelper ikke å påpeke det. 

  Jeg har jo lært meg å embrace myself, men nå vil jeg virkelig at vekta viser et tall jeg er fornøyd med. Og det er det ingen andre enn meg selv som kan sørge for.

 • 1

  Hei igjen alle sammen!

  Tenkte jeg skulle la dere bli litt bedre kjent med meg, så jeg har funnet noen spørsmål jeg skal svare på. Håper dere synes det her er spennende, da! Jeg synes det er så gøy å svare på sånne spørsmål, også er det jo en ypperlig mulighet for dere å bli bedre kjent med meg også. 

  Hvor gammel er du? Jeg er 20 år.

  Hvor er du oppvokst? Jeg er født og halvveis vokst opp i Asker. Flyttet sammen med mamma til den nye kjæresten hennes da jeg var 10 år gammel, så har nå bodd i Telemark i 10 år. Følte meg aldri ordentlig hjemme i Asker. Det var først da vi flyttet hit at jeg virkelig følte meg hjemme, så kan vel si at jeg egentlig har vokst opp her. Har jo bodd her halve livet mitt også så hahaha

  Hva jobber du med? Akkurat nå jobber jeg ikke, men jeg studerer historie. Det er kun et årsstudium, da. Jeg visste ikke helt hva jeg ville da jeg søkte meg inn, så det er egentlig bare for å få erfaring. 

  Hvor er du om 5 år? Forhåpentligvis bor jeg sammen med kjæresten min. Hvor er foreløpig uvisst! Jeg har en jobb jeg stortrives i, og økonomien er stabil.

  Hva er fremtidsplanene dine? Til sommeren flytter typen og jeg til Oslo. Jeg skal gå på Hioa og studere ergoterapi. Hvis jeg kommer inn da. Men tror jeg gjør det, så da er det planen foreløpig. Så skal jeg selvsagt fullføre studiet mitt, så får vi se hva tiden bringer etter det!

  Nattklubb eller hjemmefest? Jeg er egentlig ikke så mye ute og fester, men synes begge deler er artig når jeg først er ute. Kommer egentlig helt an på humøret, men hjemmefester er jo alltid kjempekoselig!

  Favorittsnacks? Ah, den er vanskelig as! Hmm.. kanskje gulrøtter og agurk med sånn holidaydipp? Det er jo kjempegodt! Eller granateple???

  Er du sosial? Njaa. Jeg er veldig hjemmekjær. Jeg elsker å være hjemme. Også har nesten alle venninnene mine flyttet, mens jeg ikke flytter før til sommeren. Men jeg er ikke sånn kjempesosial. Det går egentlig ganske opp og ned. Kanskje det har litt med at jeg blir psykisk utmattet av å være mye sosial? Hahaha høres kjempeteit ut, men jeg må liksom lade batteriene før jeg kan være sosial igjen. Har liksom aldri vært sånn supersosial av meg, men jeg bryr meg om vennene mine og er her for de selv om jeg ikke er med de hele tiden. 

  Hva er den største opplevelsen du har hatt? Det må være de tre ukene jeg var i Australia med to venninner, og de tre dagene vi hadde i Dubai. Australia har vært en stor drøm siden jeg var liten, og at den endelig gikk i oppfyllelse var noe jeg aldri trodde skulle skje. Tre uker i Australia var altfor lite, men vi fikk gjort overraskende mye på kort tid! Tenkte jeg skulle lage et eget innlegg om det senere!


   

  Hvilken dag er din favorittdag? Jeg synes torsdag (av alle dager) er en veldig bra dag. Vet ikke helt hvorfor, egentlig? Kan hende det er fordi helgen nærmer seg og det er noe å se fram til, samtidig som man har hele uka og opplevelsene å se tilbake på.

  Har du noen piercinger eller tatoveringer? Jeg har ingen tatoveringer enda, men har veldig lyst på en etterhvert. Også har jeg èn piercing. Den har jeg i den ene brystvorten min.

  Sivilstatus? Jeg er sammen med kjæresten og bestevennen min ♥

  Favorittby? Hmm... Det må bli Noosa Heads i Australia. En liten og utrolig sjarmerende by. Og befolkningen der er utrolig koselig, og alt er egentlig bare koselig. Også hadde de tidenes nattklubb der. Og tidenes taco. Eller kanskje Airlie Beach? Det var også en liten og sjarmerende by.


   

  Hva spiser du helst til frokost? Enten baguetter med kokt egg, salt, pepper og majones, eller grovbrød med hjemmelaget tyttebærsyltetøy.

  Hva bruker du helst penger på? Hvis jeg skal velge så vil jeg jo helst bruker penger på reiser og ting som skaper minner. Men økonomien strekker kun til det som er mest behov for. Som f.eks mat hahaha

  Har du noen favorittdyr? Jeg ELSKER geitekillinger, lam og pusekatter. Geitekillinger og lam er ganske høyt på lista. De er så sykt søte når de hopper rundt og løper og stanger i kompisene sine hahahaha


  hahahahah favorittbildet mitt
   

  Hva irriterer deg mest? Hahaha ja hvor skal jeg starte? Neida, noe av det som irriterer meg mest er vel når noen stresser uten grunn. For da blir jeg også stressa og klarer ikke å lande på laaaang tid. Også blir det diskusjoner og krangling og nei æsj. Stressing skal kun skje dersom det er høyst nødvendig. I tillegg tar ting som regel lenger tid når man stresser.

  Skal du på noen ferier i sommer? Forhåpentligvis skal kjæresten og jeg på en liten sydentur før alt flyttemas og skolemas starter igjen til høsten. Så det blir koselig!


  Så hva synes dere? Var det interessant? Kanskje noe dere kjente dere igjen i?

 • 4

  Hei!

  Ah, dette kommer til å ta tid. Å finne ut hvordan jeg vil blogge mener jeg. Føler ikke at jeg får meg selv fram så veldig godt. Kan ikke regne med det enda heller egentlig. Det kommer sikkert etterhvert! 

  Jeg har fortsatt juleferie. Starter på skolen igjen om en ukes tid, så blir deilig å få rutiner igjen. Å ha ferie i fire uker er litt i det lengste laget haha, men har vært veldig deilig med en god og lang ferie også, da! Tenkte jeg kanskje etterhvert skulle fortelle litt mer om meg selv, hvis det er interesse for det? Merker det er veldig unaturlig å blogge hahaha føler det blir så sykt tilgjort. Men det kommer seg med litt erfaring og planlegging! Foreløpig synes jeg fortsatt det er dritkleint.   Ja forresten mtp bildene her inne! Det kommer til å bli mobilbilder i innleggene framover. Må få fikset kameraet mitt, men skal prøve å få til bra mobilbilder og ikke selfies og sånne "typiske" bilder. Så håper jeg dere har lyst til å følge meg!


   

 • 2

  Hei!

  Nå er det veldig lenge siden jeg har skrevet noe her inne. Grunnen er rett og slett fordi jeg har vært redd for hva andre synes. Det er så mange som tenker "tnå blogg så teeeeit", så jeg har vært redd for at det skal bli brukt i mot meg. Men vet dere hva? Fuck hva andre sier. Hvis jeg vil blogge, så skal jeg for pokker meg blogge?! Hvorfor skal andres tanker og meninger stoppe meg fra å gjøre noe jeg har lyst til? Det er jo helt absurd. Det er ingen som har kommet seg opp og frem i verden ved å hele tiden rette seg etter andres meninger og ytringer. Det er veldig viktig å huske på. Hvis du har lyst til å gjøre noe, så gjør det! Du lever først og fremst for deg selv, ikke for å glede andre. Hvis du hele tiden skal glede andre så kommer du til å bli ulykkelig i det lange løp. Du er din egen lykkesmed! Det er du som står for din egen lykke. Det er du som skal sørge for at drømmene dine går i oppfyllelse. Det er du som skal sørge for å være lykkelig. Og tro meg; når du har klart dette, å leve for deg selv og ingen andre, da blir det lettere å finne glede. Ikke legg lykken din i andres hender. Jobb med å være lykkelig i eget selskap. Det er ikke noe galt i å leggen lykken din hos noen andre, bare ikke legg all lykke der. Ha lykke hos deg selv også for om du skulle miste personen, da har du fortsatt lykke igjen hos deg selv. Og det er det ingen som kan ta fra deg.


   


   

 • 0

  Hei!

   

  Vil si tusen takk for responsen på forrige innlegg. Hadde aldri trodd at så mange kom til å lese det, men det var jo det jeg håpet på å oppnå. Jeg har fått både positivitet og kritikk rundt dette, og jeg vil takke for begge deler. Det var noen som påpekte at jeg kunne virke litt nedlatende når jeg skriver "skam dere", og at jeg heller burde uttrykt meg
  annerledes sånn at det ikke virket som at jeg snakket til små barn. Det var absolutt ikke slik ment. Jeg mente ikke å skjenne på noen, men mer et tilsnakk. Men som jeg svarte; jeg kan ikke noe for hvordan innlegget blir lest og oppfattet av de forskjellige som er innom og leser. Jeg kan kun stå for hva jeg har skrevet, og derfor mener jeg det er viktig å tenke over og se et innlegg på nett fra flere sider og flere vinkler. Det er vanskeligere å formidle et budskap over nett enn ansikt til ansikt da både tonefall og kroppsspråk faller bort.

   

  Men igjen - takk for all respons <3

    • 11

  Klokka er 03.00 og jeg ligger lys våken. Jeg har så mange tanker. Jeg er så frustrert. Jeg har så mye jeg vil si men jeg klarer ikke ordlegge meg slik jeg vil! Jeg leste gjennom kommentarfeltet til tv2 angående bussen med asylsøkere som kjørte utfor veien. Det var dumt av meg å lese. For nå ligger jeg i senga søvnløs. Frustrert. Så frustrert at jeg kjenner tårene presse på. Frustrert over hvordan voksne mennesker klarer å være så hjerteløse, så skammelige. Hvorfor ser de ikke at asylsøkere er mennesker? De er mennesker akkurat som oss nordmenn, men enkelte ser det bare ikke. De omtaler asylsøkerne som "last". Hva for en usmakelig ting er det å komme med? Kommentarer som "hvordan gikk det med sjåføren?" og "hvordan gikk det med bussen?" er kommentarer som går igjen i kommentarfeltet. Hvordan går det an å bli så blåst i hodet? Hvor gikk det galt i oppveksten deres? Det er snakk om voksne mennesker som skriver dette. Mennesker som skal gå foran som et godt eksempel for den yngre generasjonen.

  Jeg blir helt matt av alle nettrollene som tyter fram så fort de ser en mulighet til å komme med hatefulle ytringer. Jeg er redd for hvordan landet, hvordan samfunnet, kommer til å utvikle seg. Og det er ikke på grunn av flyktingene. Det er på grunn av deres hatefulle, nærmest fascistiske tankegang. Det er dere som bidrar til denne fremmedfrykten. En frykt vi kunne vært spart for og en frykt som ikke hadde eksistert i like stor grad, dersom dere ikke hadde hatt en så enveiskjørt tankegang.

  Dere burde skamme dere. Dere burde skamme dere så jævlig og innse hva dere er i ferd med å skape. 


   

  Når man forteller noen hvor negativt deres eksistens er, begynner de til slutt å tro på det selv. 

 • 0

  Vil tro de fleste har hørt om mannen som brast i gråt etter besøk på et asylmottak? Hvis ikke anbefaler jeg dere å lese denne artikkelen. Han var en av de som skapte negativ stemning mot flyktninger, slik som mange andre i landet vårt bidrar til. Jeg har tidligere gitt uttrykk for min frustrasjon overfor disse menneskene som uttrykker seg på rasistiske og "barnslige" måter, uten å har prøvd å sette seg inn flyktningenes situasjon. Frank Jonny Nilsen er av de som faktisk satte seg inn i situasjonen til flyktningene ved å besøke et asylmottak. Dette ble en oppvekker for Nilsen, og det er dette jeg mener alle nordmenn som er negative mot innvandrere burde bli utsatt for. Det å uttale seg negativt om ting en absolutt ikke har opplevd eller vært vitne til er noe stort tull, og ved å oppleve og se hvordan flyktninger må klare seg selv på asylmottak i et land de ikke er kjent i mener jeg er nødvendig for å få slutt på rasismen og negativiteten. Det som muslimene blir utsatt for nå er ekstremt sammenlignbart med hva jødene ble utsatt for under 2.verdenskrig. Etter 2. verdenskrig var hele verden klar på at "dette må ikke skje igjen", men det er akkurat det som skjer.

  Få øynene deres opp.

 • 1

  Innlegget er skrevet 00.49.

  Det er på natten jeg er mest kreativ, og det jeg skal ta opp nå er ønsket til Svein på 77 år. Mange av dere har sikkert fått med dere den eldre mannens ønske via en facebookstatus. Svein bor på gamlehjem og har en form for alzheimers. Resten av familien hans bor i Bergen, og kona hans døde av kreft tidligere i høst. Dette har resultert i at Svein føler seg litt ensom, noe som ikke er rart etter tapet av kona og heller ikke når personalet på sykehjemmet ikke har tid til han. Sveins ønske er å gå på turer. Turer gjør han glad, men når personalet ikke har tid til Svein og han heller ikke får lov til å gå på tur alene blir det lite av det som gjør han glad.

  Vi må faktisk ikke glemme at takket være den eldre generasjonen, så er vi der vi er den dag i dag. Derfor synes jeg det er ekstremt trist at de eldre ikke blir passet godt nok på. De er mennesker de også, og alle mennesker har behov. Når man sender familiemedlemmer til et gamlehjem regner vi med at de får den omsorgen de behøver, og ikke minst den omsorgen de har rett til. Dessverre er det ikke alltid omsorgen er der. I et av de rikeste landene i verden. Tenk dere det a! Vi er et av verdens rikeste land, men allikevel klarer vi ikke passe på våre eldre. For en skam.

  Hadde jeg holdt til ved Akerselva hadde jeg gått tur med Svein hver dag. Det kan jeg love dere.

  Så en oppfordring til alle i nærheten av Svein: gjør en eldre mann glad ved å ta han med på tur. Det kommer til å gi han så vanvittig mye glede! Ikke bare for turgleden, men også for at det er et bevis på at han blir hørt. Hans ønske om omsorg og hans bønn om at de eldre blir sett og hørt.

 • 1

  God kveld!

  Hadde en plan om at innlegg nr 2 skulle ha et meningsfylt innhold, men da jeg kom hjem fra jobb og slang meg på sofaen stoppet det.

  Så nå ligger jeg her da. Sliten og trøtt med dobbelhake.

  Håper dagen deres har vært fin, og at dere får en god kveld videre :-)

 • 1

  For en helg tilbake siden var vi i bursdag til en liten gutt som fylte 10 år. Han og familien hans flyttet fra England for 5-6 år siden, og for 4 år siden skulle denne gutten starte på barneskolen. Han gledet seg veldig, men lite visste han at de neste årene skulle bli preget av mobbing.

  Vi holdt kontakt med gutten og familien for å følge med på skolegangen hans, og evt hjelpe han og familien dersom det var noe skolerelaterte saker de lurte på. Etterhvert ble det stillere og stillere på skolefronten. Gutten ville hverken snakke norsk eller snakke om skolen, og senere kom det fram at han ikke trivdes så godt. Dette resulterte i skolebytte.

  Helgen han fylte 10 år fikk han lego i bursdagsgave, og jeg fikk den store æren av å hjelpe han med å bygge. Da jeg spurte han hvordan det gikk på skolen svarte han litt unnvikende, før det kom fram at også på den nye skolen hadde han blitt mobbet. Han gikk ikke lenger på skolen, sa han. Han fikk nettundervisning.

  Dette gjorde virkelig vondt i hjertet mitt. Han går glipp av en viktig tid i oppveksten fra barn til ungdom, alt pågrunn av 10 år gamle mobbere og en mangel på tak i skoletjenesten. Noe må gjøres. Vi ser eksempler hvor mobbing har gått så langt at selvmord virker som eneste utvei. Noe må gjøres. Ikke bare på skolen, men også i hjemmet.

 • 0

  "Sikkert en muslim som står bak." Er noe vi alle hører når det er snakk om tyveri, skyting og spesielt terror i media. Det har dessverre blitt slik at ordet "muslim" assosieres med "terrorist". La meg ta strømmen av syriaflyktninger som et eksempel. Enkelte nordmenn har nærmest bannlyst syriaflyktningene fra landet "vårt", fordi de mener flyktningene drar elendighet inn i Norge og at en del av disse kommer for å utføre terrorhandlinger. Jeg skal ikke benekte muligheten for at noen av disse flyktningene kan være medlem av terroristorganisasjoner, som f.eks IS, men nå må vi heller ikke glemme at 22.juli-terroren ble utført av en nordmann som var etnisk norsk. Med dette mener jeg at selv uten flyktningstrømmen fra Syria, så er muligheten for at det sitter terrorister her i landet som er etnisk norske ganske stor. Vi er i overkant av 5 millioner innbyggere i Norge, og i 2013 utgjorde etniske nordmenn 77% av landets totale befolkning, mens personer med form for innvandrerbakgrunn utgjorde 23%. Vi må ikke være så naive og godtroende om vårt eget folk at tanken om at det faktisk kan være etniske norske terrorister blant de 77%, ikke streifer oss engang. Hvorfor er vi så skeptiske til mennesker som er forskjellige fra oss? Mennesker som sårt trenger hjelp søker det her i Norge, og hva får enkelte tilbake? Påsatte branner på asylmottakene de har blitt plassert på, kun fordi noen nordmenn mener de ikke hører hjemme her og burde komme seg tilbake dit de kom fra. Her kommer flyktningene til Norge med et håp om trygghet, et håp om liv. De flyktet for en grunn. En grunn som gjorde at de fryktet for livet til sin familie, til sine nære og til seg selv. Krig. Så hva får enkelte nordmenn til å si "dra tilbake der dere kom fra"? Det er på tide å komme ned fra sin høye hest og innse at vi nordmenn, ja vi er faktisk ikke annet enn heldige med gullhår i rævva som har blitt født og oppvokst i dette landet. Dette landet uten krig. Dette landet som bader i penger takket være olje. 

  Dere lurer kanskje på hvorfor jeg har skrevet landet "vårt" med anførselstegn i starten av innlegget? Dette landet er ikke vårt. Ja, vi er født og oppvokst her men det betyr ikke at andre mennesker fra andre land ikke er velkomne hit. Dette landet er ikke bare vårt, dette landet er for alle. Sjansen for at  enkelte av de etniske amerikanerne også tenkte "dra tilbake der dere kom fra" da vi nordmenn emigrerte fra Norge til USA er ganske stor. Vi dro over havet i håp om et bedre liv, akkurat slik syriaflyktningene (og andre flyktninger) nå gjør. De drar ikke over havet for moro skyld; de gjør det fordi det er deres siste utvei. Jeg føler med dem. Det gjør jeg virkelig. Det er ingen som vil utsette familien sin for en slik fare som oppstår ved å krysse hav og landegrenser hvis det ikke var nødvendig. Jeg føler fortvilelsen deres. Sorgen de føler etter et tap av familiemedlem som ikke nådde over grensen til et bedre liv. Vi har faktisk en plikt til å hjelpe mennesker i nød. Samtidig som vi har mennesker i landet vårt som vil hjelpe, har vi også mennesker som brenner ned flyktningmottak og som ikke klarer å sette seg inn i flyktningenes situasjon. Mennesker som virker tappet for medfølelse. Jeg skjønner ikke hvordan det går an å framstå som så følelsesløs..

 • 0

  Jeg har lenge lurt på hvordan jeg skal få andre til å høre meg. Hvordan jeg skal klare å uttrykke meningene mine på et slik måte at dere tenker: "Hm, hun har et poeng. Vi må tenke oss om." Det var tragedien i Paris som var dråpen for meg. Jeg er nødt til å gjøre noe. Nødt til å skape en forskjell. Om det kun er i en "liten" sak jeg klarer å gjøre en forskjell, er jeg fornøyd. Ett sted må jeg starte. Jeg har lyst til å bli husket som "hun som gjorde en forskjell". Jeg har så mye på hjertet jeg ønsker å formidle. Så mye jeg ønsker å fortelle og med det ha en påvirkningskraft. Derfor bestemte jeg meg for å lage en blogg. Det er verdt et forsøk. Det er ikke sikkert dette er riktig måte for meg å klare å nå fram til dere, men ett sted må jeg starte og jeg velger å starte her. 

  Jeg er 19 år gammel. 19 år og ser hvor mye elendighet som finnes ute i den store verden. Med det kommer jeg til å poste innlegg om opplevelser og tanker gjennom hverdagen min, og innlegg med temaer hvor jeg setter tankene mine ut i liv. Jeg jobber i klesbutikk, og ser derfor mange forskjellige mennesker hver eneste dag som jeg kommer i kontakt med. Alle disse menneskene har en historie, en mening, forskjellige følelser og disse menneskene får meg til å tenke. 

  For et par uker siden kom det en pakistansk familie innom butikken. Det var bestemor, bestefar, far, mor og sønn. Sønnen var 7-8 år, og hadde så lyst til å innom lekebutikken. Faren sa klart og tydelig "nei, ikke dag." og sønnen begynte å gråte, slik som barn vanligvis gjør når ønskene deres ikke oppfylt. Sønnen gikk frem og tilbake mellom mor og far og spurte så fint han kunne med tårer nedover de runde kinnene. Jeg kjente jeg ble lei meg på hans vegne. Jeg husket selv gleden av å innom lekebutikken da jeg var barn, og det å se denne gutten gråte og spørre på alle slags tenkelige måter om "Vær så snill, bare en liiiiten tur??" fikk meg til å føle fortvilelsen hans. Etterhvert gikk denne familien, og det ble stille i butikken. Så stille at det var til å kjenne og ta på guttens følelser der de gikk nedover gangen. 

  Røffe 15 minutter senere ser jeg familien igjen. Gutten lyser opp av glede. Dere vet, sånn glede som kun småbarn kan vise? Ja en sånn glede utstrålte gutten, for like bak gikk bestefaren hans med den største posen fra lekebutikken du kan tenke deg. Og tårene mine begynte å renne. De rant og rant, for jeg følte den enorme gleden til gutten. 

  Jeg er en empatiker. En empatiker har evnen til å sette seg inn i en annen persons opplevelser og reaksjoner. Ikke på en slik måte at man setter seg selv inn i situasjonen, men slik at man forstår hvordan den andre personen opplever situasjonen. Det handler om å skille egne følelser og tanker fra den andres, og det er nok derfor jeg føler et stort behov for å bli hørt og for å gjøre en forskjell. Jeg er sikker på at empatikeren i meg gir meg lysten til å hjelpe andre mennesker. 

  Som jeg sa i stad, ett sted må jeg starte dersom jeg vil gjøre en forskjell. Jeg velger å starte her.