mariajoh - hits
Hjem Add

2

Mange av dere har sikkert hørt om appen hvor nakenbilder av tusenvis av jenter florerer? Denne saken har vært stor i media den siste tiden, og mange har tanker om dette. Her har kommentarfeltet til blant annet de store avisene som VG og Dagbladet. Spesielt VG er kjent for å ha et kommentarfelt med et ufyselig knippe av stygge, ekle og skammelige kommentarer, og det var intet unntak denne gang. "Det er jentene sin feil", "hadde de ikke vært oppmerksomhetssyke hadde dette aldri skjedd". Altså, hallo? Å ha egne meninger er selvfølgelig helt greit og det å ytre meningene sine er også helt ok så lenge man er saklig, men når man begynner å legge skylden over på ofrene når de har blitt utsatt for et overgrep, for det er det det er, er virkelig IKKE ok. Da jeg så VG hadde delt saken sa jeg til meg selv "Maria, nå skal du ikke lese i kommentarfeltet. Bla videre." fordi jeg visste det kom til å være mange stygge og unødvendige kommentarer. Det jeg blir mest frustrert over er å se mennesker fra 40 år og oppover som kommer med disse kommentarene. Beklager, men dette her har dere faktisk ikke greie på. Dere er ikke unge den dag i dag, og det å uttale seg om en generasjon og en tid som dere selv ikke er en direkte del av; det viser uvitenhet. Ja, det er dumt å sende nakenbilder. Ja, det er uvettig. Men mange av bildene som er tatt av disse jentene ble gjort mens de sov. Er det jentenes feil? Nei. Fortjener de å bli hengt ut? Nei. Mange av bildene er også tatt av jentene selv, og mange av bildene er sendt til kjæresten deres som de stolte fult og helt på. De kunne ikke vite at han kom til å sende bildet videre flere år etter. Er det jentenes feil? Nei. Fortjener de å bli hengt ut? Nei. Alt er faktisk ikke svart/hvitt. En er nødt til å se flere sider av en sak! Å påstå at det kun er jentenes feil viser hvor lite kunnskap du har når det gjelder internett og sosiale mediers makt. Den makten, den er stor. Og det å si at dette ikke hadde skjedd dersom jentene ikke hadde vært så oppmerksomhetssyke støtter bare oppunder deres uvitenhet. Ikke alle jenter er så oppmerksomhetssyke at de sender nakenbilder til Gud og hvermann. Ja de finnes, men vær så snill og ikke dra alle under én kam. Ærlig talt.

Den eldre generasjonen er helt utrolig i kommentarfeltene. Jeg husker at jeg lærte av min mor at "har du ikke noe fint å si, så sier du det ikke." Men her sitter de eldre da. Lirer av seg med både det ene og det andre. Men det gjør vel ikke noe, for bak tastaturet er det trygt! Her kan du være så kvalm, spydig og umenneskelig som du bare vil! Og vet du hva? Jeg må nesten takke dere. Takk, for at dere viser oss yngre hvordan vi IKKE skal gjøre det. Takk, for at dere viser oss at vi kan gjøre det bedre enn dere. Og takk mamma, for at navnet ditt ikke er å se i kommentarfeltene etterfulgt av en smakløs og umenneskelig kommentar.

 • 1

  Australia. For et fantastisk land.

  Hellu! Tenkte å dele litt fra da vi var i Australia i tre uker.

  Vi dro i juni og da er det jo vinter der nede, men Australia har tre klimasoner så vi startet i Sydney og dro oppover langs østkysten og avsluttet i Cairns.

  Sydney:
  Da vi kom av flyet til Sydney var det utrolig deilig å endelig være framme. Vi hadde en mellomlanding på 10 timer i Dubai, og bestemte oss for å være våkne til vi kom på flyet videre nedover. På den måten klarte vi å snu døgnet med engang å unngå jetlag. Vi var tross alt våkne i over 30 t i strekk, og flyturen fra Dubai til Sydney tok 14 timer så ideen lønte seg til slutt!

  Vi hadde bare tre dager i Sydney,så det gjaldt å bruke dagene godt! Vi var i botanisk hage, spiste middag på Sydney tower (en restaurant som går 360 grader rundt) og så operahuset hvor det var lysfestival den uken vi var der. Både broa og operahuset + flere bygninger hadde lysshow og det var så sykt fint! I tillegg møtte vi mange som bodde på hostellet som vi slo oss sammen med for å utforske byen. Ja! Også var vi på Bondi Beach!


  Her ser det sykt deilig og chill ut men det var driiiiitkaldt hahaha

  Spot X - Mojo surf

  Etter tre dager i Sydney bar det videre til Spot X hvor vi skulle på surfecamp. Togturen tok 10 timer, og vi dro nordover. Det ble litt varmere, men fortsatt småkjølig. Her skulle vi være i fem dager, og det var en sykt chill atmosfære på hele campen. Sånn typisk "yolo-følelse" hahaha. Nei, det var helt fantastiske folk og et utrolig fint sted. Det eneste som var litt kjipt var at sengene våre var konstant fuktige, og den ene sengen vi brukte til å ha tingene våre på satte av en sykt ekkel lukt i klærne. Så jeg var egentlig veldig glad da den femte dagen kom og vi skulle dra hahaha. Men surfing var fantastisk moro! Og veeeeldig god trening! Det ser vanskelig ut å surfe, men alle på kurset vårt klarte å stå på brettet allerede den første timen. Og instruktørene var kjempeflinke! Også var det litt småaktiviteter som padling og kengurugolf, så vi fikk sett kenguruer også ♥
  Det her var utsikten mens vi spiste frokost. Altså, WOW. Nyyyydelig!

  Noosa Heads

  Før vi kom hit var vi èn dag i Brisbane. Vi kom dit på kveldstid, så har ikke så mye å fortelle om den byen sånn egentlig. Jo forresten hahaha vi dreit oss litt ut på hostellet. Det var èn ukjent som sov i samme "hjørnet" som oss, og når vi kom tilbake til hostellet etter rundtur i byen så lå han i sengen sin, som var rett under Sofie. Vi lo og snakka og var litt høylytte, og synes egentlig hele greia var litt lættis. Enda mer lættis og flaut var det når Sofie og jeg hørte Veslemøy snakke med noen. Vi bare "dafuq??", også skjønte vi at han var norsk. Han som sov på samme sted som oss var norsk. Så han har jo skjønt alt vi har sagt, og vi hadde egentlig lyst til å bare gå opp i luft hahaha

  Men, tilbake til Noosa Heads. Det var en laaaang busstur opp dit, men jo lenger nord vi kom jo varmere ble det. Her kunne vi faktisk gå i shorts og t-skjorter, og det ble brått sommer. Sykt deilig etter en uke med litt småkjølig vær! Nå var det bare å tane og nyte livet as. Vi skulle være der i fire dager, hvor to av dagene gikk til Fraser Island. Fraser Island er en øy hvor det er strandlinje så langt øyet kan se. Det er ingen veier der, kun strandvei så vi kjørte langs vannet hele veien. Og det var helt fantastisk. Vi så hval, hai, delfiner og piggrokker. Virkelig en opplevelsesrik tur. Vi dro med en gruppe, og på denne gruppa var det oss tre... og 10 andre fra 40+. Da vi kom til overnattingsstedet, så ut som et hotell midt i bushen (sykt fint), var det tid for disse hærra eldre å feste litt. Mens vi la oss klokka ni hahaha. Her var det ikke de unge som skulle ha hæla i taket hvertfall, men den eldre generasjonen! Så det var jo litt artig da.

  Det var forresten her i Noosa de hadde den nattklubben jeg snakket om tidligere! De hadde for det meste remix av kjente sanger, men remixene var kjempebra! Og det var sykt god s. Det var også her vi kunne legge oss ned og tane for første gang.

  Ned her så vi hai og piggrokker som svømte, og hval som kom opp av vannet i horisonten. Helt magisk og idyllisk.

  Airlie Beach

  Etter dagene i Noosa bar det enda lenger nord. Det vil si mer varme. Vi var nå på Airlie Beach. En helt sykt søt og koselig liten by. Vi sov på hostell i en dag, før vi skulle på tredagers båttur rundt Whitsundays-øyene. Whitsundays er en øygruppe med 74 forskjellige øyer. Her snorkla vi, så en svær og giftig edderkopp (iiiiih), og hadde det kos med drinks og nye folk. Har faktisk ingen bilder som egner seg herfra, Det var en kjempefin og kjempedeilig båttur. Vi var også i en slags regnskog hvor vi ble forlatt etterhvert. Vi kom ned til stranden på Whitehaven Beach, og det var syyyyykt langt å gå. Stranden var jo gigantisk??? Også blåste det kjempekaldt??? Vannet var mye varmere enn lufta liksom. Så når vi skulle gå tilbake til stranden vi hadde gått i land på klarte vi å gå oss vill? Helt sykt hvordan vi greide det, for "regnskogen" var ikke akkurat stor hahaha. Heldigvis kom vi oss tilbake til riktig sted da.


  Her lå vi og slappet av på Airlie Beach Lagoon etter båtturen. Kjempedeilig og brunfargen begynte endelig å komme seg!

  Cairns

  Siste stopp; Cairns! Her bodde vi på et fantastisk hostell med eget basseng og egen nattklubb. Jeg var bare med ut èn gang her, men det var gøy nok det altså! Gode drinker og sykt mye folk. Det var også her vi fant ut at Norge har noe å lære når det gjelder stengetider hehe. Cairns var veldig koselig, noe større enn Noosa og Airlie. Her bestemte vi oss for å avslutte turen med bokstavelig talt fall. Vi hoppet fallskjerm! Fyyyyyy det er det sykeste noensinne. Dere vet når dere holder på å sovne, også føles det som dere faller? Sånn føltes det. I ett minutt. Det var helt absurd egentlig. Men virkelig en opplevelse alle burde ha!   

  Turen begynte å gå mot slutten, og vi skulle nå ha de tre siste dagene i Dubai!

  Her fikk vi hvertfall varmen vår, for å si det sånn! Vi landet klokka 05.00, og allerede da var det over 30 varmegrader. Og der kom vi da. I joggebukse og tjukke hettegensere hahaha. Klærne bare klistret seg til kroppen med engang, siden luftfuktigheten også var ganske høy. Da vi kom fram til hotellet følte vi virkelig vi var på ferie. Vi hadde booket oss inn på 5-stjernes hotell, og det var så utrolig fint og skikkelig luksus etter å ha reist rundt med tung ryggsekk i tre uker. Men det var jo såpass varmt at vi faktisk ikke kunne gå utenfor hotellets fire vegger for å utforske. Det var umulig å puste ordentlig i 40 + varmegrader og 60% luftfuktighet. I tillegg var det ramadan, så vi kunne ikke ha med oss vannflasker for å drikke da det ikke var lov å drikke eller spise offentlig. Så vi dro til Dubai Mall for å shoppe litt. På kvelden dro Veslemøy og Sofie for å se på fonteneshowet, mens jeg ble igjen på hotellet og så på film og bestilte roomservice. Jeg var helt gåen og ville slappe av litt, så da var det jo greit å dele seg. 

  Dag 2 var det tid for å ta siste innspurt på taningen. Det var takbasseng med utsikt over byen, og fortsatt altfor varmt. Men det skulle ikke stoppe oss hahaha. Vi la oss ned, klare for å bli brune. Etter 20 min hadde jeg allerede fått skille og innså hvor sterk sola faktisk var. Tror vi smørte oss med solkrem hvert 10. minutt ettersom alt bare rant av omtrent med engang. I tillegg måtte vi kjøle oss ned hele tiden. Har aldri opplevd en så sterk sol før, men brunfargen kom jo da hahaha. Før middag booket vi en squashhall for å være litt i aktivitet. Det var også her jeg opplevde min første matkoma. Frokosten var jo helt nydelig, og alt var laget fra bunnen av. Til og med yoghurten var hjemmelaget. Seff spiste jeg uten å kjenne etter, og da jeg stoppet og spise ble jeg sykt kvalm og helt sinnsykt svimmel. Følte jeg skulle besvime og maten i magen bare este hahahah det var faktisk helt jævlig. Måtte bare gå å legge meg :(   
  Jeg har også en video som jeg tenkte å dele med dere, men vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det enda.. Skal dele den med dere når jeg har fått fikset det, hvertfall!

   

 • 6

  Beklager for null blogging den siste... uken? Har ikke skjedd så mye, faktisk ingen ting så har liksom ikke tenkt så mye på å blogge.

  Har dere noen gang fått følelsen av å ikke eksistere? Dere sitter å ser på tv eller leser blogger, også plutselig kommer en følelse av at du egentlig ikke eksisterer? Alt virker så absurd og rart. Hva er meningen med at vi er her på jorda? Hvorfor er vi her? Det er kjemperart å tenke på. Er alt egentlig bare en drøm? Hvordan i alle dager fungerer kroppen vår? Hvordan har den blitt bygd opp? Spørsmål om menneskehetens eksistens er bare helt høl i huet, sånn egentlig. Vi kommer jo aldri til å få noe svar, men allikevel dukker disse spørsmålene opp og overvelder hjernen med masse kompliserte og... forvirrende spørsmål. Kommer vi til å få svar på spørsmålene når vi dør? En annen ting som også er rart å tenke på er alle de forskjellige menneskene. F.eks når vi er på butikken, så gjør jo alle det samme. Vi handler og går rundt på samme sted, men med engang vi er ferdig med å handle så går alle til sitt. Alle har forskjellige liv, forskjellige minner, forskjellig lukt i huset... Og det er så rart! Mens du sitter å leser dette, så har kanskje naboen din en opphetet krangel med familien sin? Eller kanskje nabobarnet i det andre huset sitter på rommet sitt og gråter? Noen elsker med hverandre? Andre sliter med å se lyset i enden av tunnelen? Ingen er like, og hvordan i alle dager har det seg sånn at over 7 milliarder mennesker er ulike? Det er 7 milliarder forskjellig DNA, utseende, personlighet.. Om det virkelig er en Gud som har sørget for alt dette, da er han pokker meg one mighty creative soul. Ah blir helt tullerusk av å tenke på sånt. Skjønner godt at det faktisk finnes de som har blitt gale av å tenke på verden og menneskets eksistens. Altså dafuq? Noe som også er helt dafuq er jo hvordan valgene våre påvirker fremtiden vår? Eller hvordan opplevelser tidligere i livet har ført deg dit du er nå. 


  Det her er også dafuq.

 • 5

  Jeg har alltid synes jeg har vært for tynn. Noen dager tenker jeg ikke så mye over det, mens andre dager tenker jeg veldig mye på det. Jeg har alltid slitt med å gå opp i vekt, og jeg har alltid vært tynn. Forbrenningen min er skyhøy, og jeg er takknemlig for det, men jeg kunne ønske den ikke var så høy som den er. Derfor har jeg satt meg et viktig mål for 2017, ja et nyttårsforsett om du vil. Jeg SKAL gå opp i vekt. Jeg skal gå såpass opp i vekt at jeg trives bedre med kroppen min. Slik jeg føler meg, føler jeg meg som en 20-åring i en kropp som tilhører en 15-åring. Og det er ikke sånn jeg ønsker å føle meg. Jeg ønsker å se ut som en voksen kvinne, og ikke et barn. Jeg skal begynne å spise oftere og mer regelmessig, og jeg skal også begynne å trene oftere enn jeg gjør per i dag.

  Det å være tynn er nemlig ikke barebare. Å få kommentarer på hvor tynn jeg er, at jeg må gå opp i vekt og at jeg må spise mer... Altså, ja hallo jeg vet det. Det blir det samme som å si til en overvektig at han/hun må slanke seg, spise mindre osv. Vi vet det veldig godt, og det hjelper ikke å påpeke det. 

  Jeg har jo lært meg å embrace myself, men nå vil jeg virkelig at vekta viser et tall jeg er fornøyd med. Og det er det ingen andre enn meg selv som kan sørge for.

 • 1

  Hei igjen alle sammen!

  Tenkte jeg skulle la dere bli litt bedre kjent med meg, så jeg har funnet noen spørsmål jeg skal svare på. Håper dere synes det her er spennende, da! Jeg synes det er så gøy å svare på sånne spørsmål, også er det jo en ypperlig mulighet for dere å bli bedre kjent med meg også. 

  Hvor gammel er du? Jeg er 20 år.

  Hvor er du oppvokst? Jeg er født og halvveis vokst opp i Asker. Flyttet sammen med mamma til den nye kjæresten hennes da jeg var 10 år gammel, så har nå bodd i Telemark i 10 år. Følte meg aldri ordentlig hjemme i Asker. Det var først da vi flyttet hit at jeg virkelig følte meg hjemme, så kan vel si at jeg egentlig har vokst opp her. Har jo bodd her halve livet mitt også så hahaha

  Hva jobber du med? Akkurat nå jobber jeg ikke, men jeg studerer historie. Det er kun et årsstudium, da. Jeg visste ikke helt hva jeg ville da jeg søkte meg inn, så det er egentlig bare for å få erfaring. 

  Hvor er du om 5 år? Forhåpentligvis bor jeg sammen med kjæresten min. Hvor er foreløpig uvisst! Jeg har en jobb jeg stortrives i, og økonomien er stabil.

  Hva er fremtidsplanene dine? Til sommeren flytter typen og jeg til Oslo. Jeg skal gå på Hioa og studere ergoterapi. Hvis jeg kommer inn da. Men tror jeg gjør det, så da er det planen foreløpig. Så skal jeg selvsagt fullføre studiet mitt, så får vi se hva tiden bringer etter det!

  Nattklubb eller hjemmefest? Jeg er egentlig ikke så mye ute og fester, men synes begge deler er artig når jeg først er ute. Kommer egentlig helt an på humøret, men hjemmefester er jo alltid kjempekoselig!

  Favorittsnacks? Ah, den er vanskelig as! Hmm.. kanskje gulrøtter og agurk med sånn holidaydipp? Det er jo kjempegodt! Eller granateple???

  Er du sosial? Njaa. Jeg er veldig hjemmekjær. Jeg elsker å være hjemme. Også har nesten alle venninnene mine flyttet, mens jeg ikke flytter før til sommeren. Men jeg er ikke sånn kjempesosial. Det går egentlig ganske opp og ned. Kanskje det har litt med at jeg blir psykisk utmattet av å være mye sosial? Hahaha høres kjempeteit ut, men jeg må liksom lade batteriene før jeg kan være sosial igjen. Har liksom aldri vært sånn supersosial av meg, men jeg bryr meg om vennene mine og er her for de selv om jeg ikke er med de hele tiden. 

  Hva er den største opplevelsen du har hatt? Det må være de tre ukene jeg var i Australia med to venninner, og de tre dagene vi hadde i Dubai. Australia har vært en stor drøm siden jeg var liten, og at den endelig gikk i oppfyllelse var noe jeg aldri trodde skulle skje. Tre uker i Australia var altfor lite, men vi fikk gjort overraskende mye på kort tid! Tenkte jeg skulle lage et eget innlegg om det senere!


   

  Hvilken dag er din favorittdag? Jeg synes torsdag (av alle dager) er en veldig bra dag. Vet ikke helt hvorfor, egentlig? Kan hende det er fordi helgen nærmer seg og det er noe å se fram til, samtidig som man har hele uka og opplevelsene å se tilbake på.

  Har du noen piercinger eller tatoveringer? Jeg har ingen tatoveringer enda, men har veldig lyst på en etterhvert. Også har jeg èn piercing. Den har jeg i den ene brystvorten min.

  Sivilstatus? Jeg er sammen med kjæresten og bestevennen min ♥

  Favorittby? Hmm... Det må bli Noosa Heads i Australia. En liten og utrolig sjarmerende by. Og befolkningen der er utrolig koselig, og alt er egentlig bare koselig. Også hadde de tidenes nattklubb der. Og tidenes taco. Eller kanskje Airlie Beach? Det var også en liten og sjarmerende by.


   

  Hva spiser du helst til frokost? Enten baguetter med kokt egg, salt, pepper og majones, eller grovbrød med hjemmelaget tyttebærsyltetøy.

  Hva bruker du helst penger på? Hvis jeg skal velge så vil jeg jo helst bruker penger på reiser og ting som skaper minner. Men økonomien strekker kun til det som er mest behov for. Som f.eks mat hahaha

  Har du noen favorittdyr? Jeg ELSKER geitekillinger, lam og pusekatter. Geitekillinger og lam er ganske høyt på lista. De er så sykt søte når de hopper rundt og løper og stanger i kompisene sine hahahaha


  hahahahah favorittbildet mitt
   

  Hva irriterer deg mest? Hahaha ja hvor skal jeg starte? Neida, noe av det som irriterer meg mest er vel når noen stresser uten grunn. For da blir jeg også stressa og klarer ikke å lande på laaaang tid. Også blir det diskusjoner og krangling og nei æsj. Stressing skal kun skje dersom det er høyst nødvendig. I tillegg tar ting som regel lenger tid når man stresser.

  Skal du på noen ferier i sommer? Forhåpentligvis skal kjæresten og jeg på en liten sydentur før alt flyttemas og skolemas starter igjen til høsten. Så det blir koselig!


  Så hva synes dere? Var det interessant? Kanskje noe dere kjente dere igjen i?

 • 4

  Hei!

  Ah, dette kommer til å ta tid. Å finne ut hvordan jeg vil blogge mener jeg. Føler ikke at jeg får meg selv fram så veldig godt. Kan ikke regne med det enda heller egentlig. Det kommer sikkert etterhvert! 

  Jeg har fortsatt juleferie. Starter på skolen igjen om en ukes tid, så blir deilig å få rutiner igjen. Å ha ferie i fire uker er litt i det lengste laget haha, men har vært veldig deilig med en god og lang ferie også, da! Tenkte jeg kanskje etterhvert skulle fortelle litt mer om meg selv, hvis det er interesse for det? Merker det er veldig unaturlig å blogge hahaha føler det blir så sykt tilgjort. Men det kommer seg med litt erfaring og planlegging! Foreløpig synes jeg fortsatt det er dritkleint.   Ja forresten mtp bildene her inne! Det kommer til å bli mobilbilder i innleggene framover. Må få fikset kameraet mitt, men skal prøve å få til bra mobilbilder og ikke selfies og sånne "typiske" bilder. Så håper jeg dere har lyst til å følge meg!


   

 • 2

  Hei!

  Nå er det veldig lenge siden jeg har skrevet noe her inne. Grunnen er rett og slett fordi jeg har vært redd for hva andre synes. Det er så mange som tenker "tnå blogg så teeeeit", så jeg har vært redd for at det skal bli brukt i mot meg. Men vet dere hva? Fuck hva andre sier. Hvis jeg vil blogge, så skal jeg for pokker meg blogge?! Hvorfor skal andres tanker og meninger stoppe meg fra å gjøre noe jeg har lyst til? Det er jo helt absurd. Det er ingen som har kommet seg opp og frem i verden ved å hele tiden rette seg etter andres meninger og ytringer. Det er veldig viktig å huske på. Hvis du har lyst til å gjøre noe, så gjør det! Du lever først og fremst for deg selv, ikke for å glede andre. Hvis du hele tiden skal glede andre så kommer du til å bli ulykkelig i det lange løp. Du er din egen lykkesmed! Det er du som står for din egen lykke. Det er du som skal sørge for at drømmene dine går i oppfyllelse. Det er du som skal sørge for å være lykkelig. Og tro meg; når du har klart dette, å leve for deg selv og ingen andre, da blir det lettere å finne glede. Ikke legg lykken din i andres hender. Jobb med å være lykkelig i eget selskap. Det er ikke noe galt i å leggen lykken din hos noen andre, bare ikke legg all lykke der. Ha lykke hos deg selv også for om du skulle miste personen, da har du fortsatt lykke igjen hos deg selv. Og det er det ingen som kan ta fra deg.