mariajoh - hits
Hjem Add

0

Hei!

 

Vil si tusen takk for responsen på forrige innlegg. Hadde aldri trodd at så mange kom til å lese det, men det var jo det jeg håpet på å oppnå. Jeg har fått både positivitet og kritikk rundt dette, og jeg vil takke for begge deler. Det var noen som påpekte at jeg kunne virke litt nedlatende når jeg skriver "skam dere", og at jeg heller burde uttrykt meg
annerledes sånn at det ikke virket som at jeg snakket til små barn. Det var absolutt ikke slik ment. Jeg mente ikke å skjenne på noen, men mer et tilsnakk. Men som jeg svarte; jeg kan ikke noe for hvordan innlegget blir lest og oppfattet av de forskjellige som er innom og leser. Jeg kan kun stå for hva jeg har skrevet, og derfor mener jeg det er viktig å tenke over og se et innlegg på nett fra flere sider og flere vinkler. Det er vanskeligere å formidle et budskap over nett enn ansikt til ansikt da både tonefall og kroppsspråk faller bort.

 

Men igjen - takk for all respons <3

  • 11

  Klokka er 03.00 og jeg ligger lys våken. Jeg har så mange tanker. Jeg er så frustrert. Jeg har så mye jeg vil si men jeg klarer ikke ordlegge meg slik jeg vil! Jeg leste gjennom kommentarfeltet til tv2 angående bussen med asylsøkere som kjørte utfor veien. Det var dumt av meg å lese. For nå ligger jeg i senga søvnløs. Frustrert. Så frustrert at jeg kjenner tårene presse på. Frustrert over hvordan voksne mennesker klarer å være så hjerteløse, så skammelige. Hvorfor ser de ikke at asylsøkere er mennesker? De er mennesker akkurat som oss nordmenn, men enkelte ser det bare ikke. De omtaler asylsøkerne som "last". Hva for en usmakelig ting er det å komme med? Kommentarer som "hvordan gikk det med sjåføren?" og "hvordan gikk det med bussen?" er kommentarer som går igjen i kommentarfeltet. Hvordan går det an å bli så blåst i hodet? Hvor gikk det galt i oppveksten deres? Det er snakk om voksne mennesker som skriver dette. Mennesker som skal gå foran som et godt eksempel for den yngre generasjonen.

  Jeg blir helt matt av alle nettrollene som tyter fram så fort de ser en mulighet til å komme med hatefulle ytringer. Jeg er redd for hvordan landet, hvordan samfunnet, kommer til å utvikle seg. Og det er ikke på grunn av flyktingene. Det er på grunn av deres hatefulle, nærmest fascistiske tankegang. Det er dere som bidrar til denne fremmedfrykten. En frykt vi kunne vært spart for og en frykt som ikke hadde eksistert i like stor grad, dersom dere ikke hadde hatt en så enveiskjørt tankegang.

  Dere burde skamme dere. Dere burde skamme dere så jævlig og innse hva dere er i ferd med å skape. 


   

  Når man forteller noen hvor negativt deres eksistens er, begynner de til slutt å tro på det selv. 

 • 0

  Vil tro de fleste har hørt om mannen som brast i gråt etter besøk på et asylmottak? Hvis ikke anbefaler jeg dere å lese denne artikkelen. Han var en av de som skapte negativ stemning mot flyktninger, slik som mange andre i landet vårt bidrar til. Jeg har tidligere gitt uttrykk for min frustrasjon overfor disse menneskene som uttrykker seg på rasistiske og "barnslige" måter, uten å har prøvd å sette seg inn flyktningenes situasjon. Frank Jonny Nilsen er av de som faktisk satte seg inn i situasjonen til flyktningene ved å besøke et asylmottak. Dette ble en oppvekker for Nilsen, og det er dette jeg mener alle nordmenn som er negative mot innvandrere burde bli utsatt for. Det å uttale seg negativt om ting en absolutt ikke har opplevd eller vært vitne til er noe stort tull, og ved å oppleve og se hvordan flyktninger må klare seg selv på asylmottak i et land de ikke er kjent i mener jeg er nødvendig for å få slutt på rasismen og negativiteten. Det som muslimene blir utsatt for nå er ekstremt sammenlignbart med hva jødene ble utsatt for under 2.verdenskrig. Etter 2. verdenskrig var hele verden klar på at "dette må ikke skje igjen", men det er akkurat det som skjer.

  Få øynene deres opp.